Γιώργος Χελάκης

Μήπως ο Κόκκαλης δεν μπορεί πια;

Αυτός ο Ολυμπιακός δεν έχει ελπίδες ανάκαμψης. Για να «αναστηθεί» χρειάζονται πολύ περισσότερα πράγματα από κάμποσα μερεμέτια. Έχει τόσες αδυναμίες που δεν γίνεται να δει προκοπή με την αλλαγή προπονητή. Τρεις έκανε μέσα στη χρονιά και πήγε από το κακό στο χειρότερο.

Αυτός ο Ολυμπιακός δεν έχει ελπίδες ανάκαμψης. Για να «αναστηθεί» χρειάζονται πολύ περισσότερα πράγματα από κάμποσα μερεμέτια. Έχει τόσες αδυναμίες που δεν γίνεται να δει προκοπή με την αλλαγή προπονητή. Τρεις έκανε μέσα στη χρονιά και πήγε από το κακό στο χειρότερο.

Ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός θα τού ξεφύγει αρκετά στην περίπτωση που κατακτήσει το πρωτάθλημα. Οι μέτοχοι συμφωνούν να βάλουν από την τσέπη τους για να καλύψουν το άνοιγμα της χρονιάς και να κάνουν το καλοκαίρι δύο καλές μεταγραφές. Με επιπλέον έσοδα είκοσι εκ. ευρώ από τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ η ψαλίδα ανοίγει πολύ.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση όλα για τον Ολυμπιακό γίνονται πιο δύσκολα. Η ομάδα χρειάζεται δύο ποιοτικούς κεντρικούς χαφ, έναν αριστερό χαφ και -όπως δείχνουν τα πράγματα- έναν δεξιό χαφ στη θέση του Γκαλέτι. Κι’ άλλα πράγματα θέλει, αλλά για τέσσερις παίκτες κλάσης δεν είναι καν για να γίνεται συζήτηση.

Με λίγα λόγια εκτός από έναν καλό προπονητή η ομάδα έχει άμεση ανάγκη από τέσσερις σπουδαίους παίκτες, Πώς θα γίνουν αυτά; Η ΠΑΕ έχει άνοιγμα που ξεπερνά τα είκοσι εκ. Η πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν καλύφθηκε.

Οι δανειακές υποχρεώσεις τρέχουν κι όπως ξέρουμε οι τραπεζίτες δεν δανείζουν πια. Άσε που η ΠΑΕ έχει ήδη προσημειώσει μελλοντικές εισπράξεις. Άρα ή ο Σωκράτης Κόκκαλης θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη ή θα βρεθεί κάποιος άλλος που θα το κάνει.

Ας πιάσουμε τη δεύτερη εκδοχή! Θεωρητικά μπορεί να το κάνει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Το καλοκαίρι προτίμησε μια μικρή συμμετοχή στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και το 50% της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το γήπεδο «Καραϊσκάκης». Θεωρητικά πάντα έχει τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί τους πράσινους πολυμετοχικούς. Πρακτικά θα βάλει τα λεφτά του σε μία ελλειμματική και χρεωμένη Ανώνυμη Εταιρεία. Αν κρίνουμε από τη συμμετοχή του στις εκδοτικές εταιρείας μπορεί να το ξανακάνει.

Για να το κάνει -εφόσον το θέλει- πρέπει να παραμερίσει ο Σωκράτης Κόκκαλης. Με άλλα λόγια ο Λαυρεντιάδης θα παραλάβει χρέη, θα πρέπει να επενδύσει κι ίσως να δώσει και «κάτι» στον Σωκράτη Κόκκαλη…

Πάμε τώρα στην πρώτη εκδοχή. Ο Κόκκαλης παραμένει. Χωρίς κανένας να είναι μέσα στην τσέπη του μπορεί γενικά να υποθέσει ότι οι δύσκολοι οικονομικά καιροί, θα «δυσκολέψουν», τον πρόεδρο. Οι δυσκολίες ήταν άλλωστε αυτές που άφησαν κενά στο ρόστερ της ομάδας το περασμένο καλοκαίρι. Τώρα που έσφιξαν και άλλο τα πράγματα θα είναι έκπληξη να μπουν «ζεστά» προσωπικά λεφτά στα ταμεία της ΠΑΕ.

Ο Ολυμπιακός από πέρυσι την άνοιξη που αναγγέλθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έχει μπει σε μεταβατική περίοδο. Στο βάθος βρίσκεται το τέλος μιας εποχής…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x