Γιώργος Χελάκης

Όταν ο Λούα- Λούα πέφτει στις λάσπες…

Δεν ήταν απλά μουρμούρες. Ήταν ηχηρές αποδοκιμασίες κι ο Νιόπλιας το παραδέχτηκε χωρίς περιττές δικαιολογίες.

Δεν ήταν απλά μουρμούρες. Ήταν ηχηρές αποδοκιμασίες κι ο Νιόπλιας το παραδέχτηκε χωρίς περιττές δικαιολογίες.

Η Καβάλα έδωσε στον Παναθηναϊκό να πιει το πικρό ποτήρι της ήττας. Θα ήταν προσβολή να τα φορτώσουμε όλα στην κακή ημέρα των πράσινων. Εδώ δούλεψε η Καβάλα. Οι καλοί ποδοσφαιριστές που έχει στο ρόστερ της. Ο πολύ καλός προπονητής που κάθεται στον πάγκο της.

Είπε ο Νιόπλιας ότι στοίχησε στην ομάδα η απουσία του Ζιλμπέρτο Σίλβα. Σύμφωνοι. Αλλά η ομάδα με το πληρέστερο ρόστερ πρέπει να βρίσκει λύσεις. Όπως τις βρήκε στο Αλκαζάρ. Αυτή τη φορά οι τριαντάρηδες και βάλε, Ντιε και Ντομπρασίνοβιτς την έκοψαν στη μέση.

Παρά τη διάθεση τους ο Καραγκούνης κι ο Κατσουράνης άφησαν χωρίς τροφοδοσία τον ορεξάτο Σισέ. Ο Νίνης που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν χειρότερος από τον Λέτο που έπαιζε στο πρώτο. Μόνο ο Βύντρα έμενε να παλεύει και να απειλεί. Ο Ντε Μος έκανε δύο αλλαγές και ευτύχησε αυτοί που μπήκαν να πάρουν το παιχνίδι πάνω τους. Ο σκόρερ Σμολάρεκ και ο δημιουργός Ρινκόν σμπαράλιασαν την πράσινη άμυνα και έφεραν πάλι στο προσκήνιο τα σοβαρά κενά της.

Τώρα η κορυφή πήρε φωτιά γιατί ο Ολυμπιακός έκανε πράγματα στην Τρίπολη που γενικά δεν τα συνηθίζει. Μπήκε γερά στο παιχνίδι και αιφνιδίασε τον Αστέρα. Μπορεί στη συνέχεια να έχασε άνετα τη μάχη της μεσαίας γραμμής αλλά τα κέφια του απρόβλεπτου Λούα Λούα σε συνδυασμό με το ψυχωμένο παιχνίδι του Στολτίδη και το ταλέντο του παραγωγικού Ντάτολο είχαν χαράξει την πορεία του ματς. Με δύο λόγια ήταν ζήτημα ατομικής κλάσης των επιθετικών του Ολυμπιακού.

Εφόσον συνέλθει η μεσαία γραμμή και τροφοδοτηθεί επαρκέστερα η επίθεση, ο Ολυμπιακός μπορεί να μείνει μέχρι τέλους στο παιχνίδι της διεκδίκησης ακόμα και στην περίπτωση που ο προπορευόμενος Παναθηναϊκός περάσει από την Τούμπα χωρίς να χάσει. Άλλωστε εδώ που φτάσανε τα πράγματα δεν μετράει μόνο η αξία και η ποιότητα κάθε ομάδας. Τώρα μετράει η ψυχή και το πάθος.

Στοιχεία τα οποία φαίνεται να μην λείπουν και από τον φετινό Ολυμπιακό, όπως φάνηκε στην Τρίπολη. Αν ήταν μόνο θέμα ποιότητας θα έβαζα τα λεφτά μου στο πράσινο. Βλέποντας τον Λούα Λούα(κυρίως) αλλά και τον Ντάτολο να πέφτουν στις λάσπες για να μαρκάρουν καταλαβαίνω ότι στον Ολυμπιακό άρχισαν να το πιστεύουν, να το θέλουν και να είναι όλοι τους έτοιμοι να κυλιστούν στις λάσπες για να το πετύχουν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x