Γιώργος Χελάκης

Από τα εκπαιδευτήρια «Κωστέα – Γείτονα»…

Ο Νίκος Νιόπλιας πριν καθίσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού είχε για τα καλά τρίψει τα παντελόνια του στους πάγκους των Εθνικών ομάδων Νέων και Ελπίδων. Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στερείται ανάλογων εμπειριών. Μαζί με τον συνεργάτη του, Ανδρέα Νινιάδη, βρέθηκε μάλλον αναπάντεχα στον «ερυθρόλευκο» πάγκο μετά την απόλυση του Κετσπάγια. Τώρα καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από τη… φωτιά έχοντας την αίσθηση, ότι εκτός απροόπτου, θα μείνουν στη θέση τους μέχρι το καλοκαίρι.

Ο Νίκος Νιόπλιας πριν καθίσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού είχε για τα καλά τρίψει τα παντελόνια του στους πάγκους των Εθνικών ομάδων Νέων και Ελπίδων.

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στερείται ανάλογων εμπειριών. Μαζί με τον συνεργάτη του, Ανδρέα Νινιάδη, βρέθηκε μάλλον αναπάντεχα στον «ερυθρόλευκο» πάγκο μετά την απόλυση του Κετσπάγια.

Τώρα καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από τη… φωτιά έχοντας την αίσθηση, ότι εκτός απροόπτου, θα μείνουν στη θέση τους μέχρι το καλοκαίρι.

Συμφωνώ ότι Μπάντοβιτς και Νινιάδης είναι άπειροι και αδοκίμαστοι. Ότι ίσως να μην είχαν βάλει καν στόχο να βρεθούν κάποια μέρα στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Κάπως έτσι (και χειρότερα) ήταν τα πράγματα για τον Τάκη Λεμονή που ήρθε κατευθείαν από τα εκπαιδευτήρια «Κωστέα – Γείτονα».

Στο σημείο που έχει φτάσει η ερυθρόλευκη ομάδα της είναι πολυτέλεια ένας… επιστήμων τεχνικός με τα μπλοκάκια, τις σημειώσεις και τις περισπούδαστες αναλύσεις συστημάτων ανάπτυξης. Αν επρόκειτο για την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας θα το συζητούσαμε. Τώρα χρειάζεται επειγόντως ανάκτηση ηθικού και κοινή λογική. Την τελευταία διαθέτουν και παραπάνω οι Μπάντοβιτς-Νινιάδης.

Η σωστή διαχείριση των παικτών, η ορθολογική τοποθέτησή τους, στο γήπεδο και η τόνωση της ψυχολογίας τους, αρκούν για να μην διασύρεται αγωνιστικά ο Ολυμπιακός. Δηλαδή, να κερδίζει όπου είναι καλύτερος και να μην τα καταφέρνει όπου υπερτερεί ο αντίπαλος.

Το τεχνικό δίδυμο μπορεί να εγκαταστήσει την κοινή λογική στα αποδυτήρια και τον αγωνιστικό χώρο. Για όλα τα άλλα θα έπρεπε να έχει φροντίσει πολύ νωρίτερα η διοίκηση…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x