Γιώργος Χελάκης

Παίρνει δύο εκατομμύρια τον χρόνο, αλλά δεν ξέρει τον Μπεν Αρφά…

Το γράφει στη SportDay ο «αγνός και τίμιος» Ηρακλής Αντύπας, τα ρεπορτάζ του οποίου δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Όταν ρωτήθηκε ο Ζίκο για τον Μπεν Αρφά απάντησε πως δεν τον γνωρίζει. Μπράβο στον προπονητή γιατί είναι ειλικρινής και παραδέχεται την άγνοιά του.

Το γράφει στη SportDay ο «αγνός και τίμιος» Ηρακλής Αντύπας, τα ρεπορτάζ του οποίου δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Όταν ρωτήθηκε ο Ζίκο για τον Μπεν Αρφά απάντησε πως δεν τον γνωρίζει.

Μπράβο στον προπονητή γιατί είναι ειλικρινής και παραδέχεται την άγνοιά του. Να δεχτούμε επίσης ότι δεν ήταν αυτός (η άγνοια) ένας από τους σοβαρούς λόγους για τους οποίους δεν προχώρησε η μεταγραφή του παίκτη στον Ολυμπιακό.
Όμως, το να μην ξέρεις ποιος είναι ο Μπεν Αρφά σε αφήνει εκτεθειμένο σαν επαγγελματία προπονητή. Αν καθόσουν στον πάγκο των Ιωαννίνων ή τον Ατρομήτου πιθανόν να μην έτρεχε τίποτα.

Όταν, όμως, κάθεσαι σε πάγκο ομάδας Τσάμπιονς Λιγκ, το ατόπημα είναι μεγάλο. Ο Μπεν Αρφά έπαιζε με την Μαρσέιγ στη διοργάνωση. Η ΕΡΤ και η NOVA έδειχναν τα παιχνίδια. Πάει πολύ να μην τον γνωρίζεις. Δείχνει ότι δεν μελετάς, δεν ενημερώνεσαι, δεν ενδιαφέρεσαι.

Λίγο, πολύ το ξέραμε ότι ο Ζίκο δεν γνώριζε πολλά από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Το καταλάβαμε γιατί στη λίστα που έδωσε στη διοίκηση, περιλαμβάνονται μόνοι Λατινοαμερικάνοι. Άντε, να δεχτούμε ότι στη λίστα δεν μπορούσες να συμπεριλάβεις παίκτες σαν τον Μπεν Αρφά γιατί σχημάτισες την εντύπωση ότι η διοίκηση δεν μπορεί να ψωνίσει από το «πάνω ράφι».

Να αγνοείς, όμως, παίκτες αυτής της κλάσης σε αφήνει προκλητικά εκτεθειμένο, γιατί δεν ήρθε χτες στην Ευρώπη, έχεις χρόνια τώρα και θα έπρεπε να ενδιαφερθείς για να μάθεις. Κι αφού δεν ξέρεις τι σημαίνει Μπεν Αρφά, τότε δεν ξέρεις τι σόι πράγμα είναι ο Τζεμπούρ, πως παίζει ο Κουτσιανικούλης και πάει λέγοντας.

Γίνεται φανερό ότι ο Ζίκο παραμένει σε επικίνδυνη απόσταση από την εγχώρια και ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Το γεγονός δεν εξουδετερώνει τα όποια πλεονεκτήματα μπορεί να έχει ως προπονητής, καθιστά, όμως, επιτακτική την ανάγκη να πλαισιωθεί από κάποιους που γνωρίζουν ώστε να μην εκτίθεται. Ο Μπάντοβιτς κι ο Νινιάδης μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά χωρίς να μπερδεύονται στα αποδυτήρια.

Με την ευχή ο κόουτς και για καλό δικό του, να ενδιαφερθεί περισσότερο για τη δουλειά του και να προστατεύσει τον εαυτό του, ρωτώντας…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x