Παλαιότερες

Επιστροφή στον 20ό αιώνα

SportDay

Οσοι –αφελείς– πιστεύουν ότι το ελληνικό επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ κινείται μέσα στις συντεταγμένες του 21ου αιώνα δεν έχουν παρά να επιχειρήσουν ένα πείραμα. Την επόμενη φορά που θα διεξαχθεί αγωνιστική της Α1 ας προσπαθήσουν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη των αγώνων μέσα από την ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ.

Αυτό προσπάθησα να κάνω προχθές το βράδυ. Φευ! Στάθηκε σχεδόν αδύνατον. Από τους 7 αγώνες που γίνονταν απόγευμα και βραδάκι της Τετάρτης άμεση ενημέρωση με online σύνδεση υπήρξε μόνο για τους τρεις. Το Ολύμπια – Πανελλήνιος έμεινε στο... 0-0 μέχρι τις 21:30, αν και είχε τελειώσει από τις 19:45 μ.μ. Από το Παναθηναϊκός – Κολοσσός χάθηκε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Το Αιγάλεω – Μαρούσι έμεινε στο σκοτάδι από την αρχή έως το τέλος. Το ίδιο και το ΑΕΚ – ΑΕΛ.

Σχεδόν όλα τα εθνικά πρωταθλήματα μπάσκετ της Ευρώπης καλύπτονται μέσω Διαδικτύου με το «νι και με το σίγμα». Παρά τα τεχνικά προβλήματα που κατά καιρούς αντιμετωπίζει (λόγω του όγκου των επισκεπτών), η ULEB έχει προχωρήσει πολλά βήματα παραπέρα: στους αγώνες της Ευρωλίγκας και του EuroCup βρίσκει κανείς άμεσα όχι μόνο το σκορ, τη στατιστική και τo λεγόμενο play-by-play, αλλά και το σχεδιάγραμμα του γηπέδου, στο οποίο εμφανίζονται με γραφικά όλα τα σουτ των δύο ομάδων, εύστοχα και άστοχα. Παρόμοιο είναι και το «σέρβις» της ΦΙΜΠΑ, η οποία ξεπερνάει σιγά σιγά τις αγκυλώσεις της. Για τις ΗΠΑ καλύτερα να μην ανοίξουμε συζήτηση.

Εδώ ζούμε ακόμα στον μεσαίωνα της τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τον ΕΣΑΚΕ, η σύμβαση που έχει υπογραφεί ανάμεσα στον σύνδεσμο και την εταιρεία που καλύπτει στατιστικά το πρωτάθλημα (Galanis Sportsdata) προβλέπει να λύνει η δεύτερη τα συνήθη τεχνικά προβλήματα που παρουσιάζονται στα ελληνικά γήπεδα. Οταν δεν υπάρχει τηλεφωνική γραμμή υποτίθεται ότι φροντίζει να εγκαταστήσει τέτοια η ίδια η Galanis. Οχι οι ομάδες, ούτε οι διοικήσεις των γηπέδων.

Τηρείται κατά τα λοιπά η συγκεκριμένη σύμβαση; Μήπως υπάρχουν χρέη, εκκρεμότητες και εκατέρωθεν παράπονα; Δεν το γνωρίζω, ούτε ενδιαφέρομαι να το ανακαλύψω. Ενδιαφέρομαι, όμως, να κάνω τη δουλειά μου σωστά, χωρίς να ψάχνω για (τις θυμάται κανείς;) συσκευές φαξ στα γήπεδα και χωρίς να καταφεύγω στην ανύπαρκτη ενημέρωση της κρατικοδίαιτης ΕΡΑ Σπορ, για να μάθω τι συμβαίνει στους αγώνες.

Υποψιάζομαι ότι ο αγαπημένος φίλος Κώστας Γαλάνης έχει μια καλή δικαιολογία για όλα αυτά. Πριν, όμως, την ακούσω, ας μου επιτρέψει να διατυπώσω άλλο ένα ερώτημα: θεωρεί επαρκές το «σέρβις» που προσφέρει στον ΕΣΑΚΕ αλλά και στην ΕΟΚ; Ακόμα και όταν λειτουργεί η online σύνδεση λείπει από την κάρτα του αγώνα το χρονόμετρο. Ο επισκέπτης μαθαίνει το σκορ, βρίσκει και τις λεπτομέρειες της στατιστικής, αλλά είναι αδύνατο να μάθει πόσος χρόνος απομένει για τη λήξη του παιχνιδιού!

Μήπως είναι καιρός να απεμπλακείς από το απέραντο τίποτα της «Αθλητικής Κυριακής» και να ανανεώσεις λίγο τα του οίκου σου, αγαπητέ Κωνσταντίνε; Στο κάτω κάτω της γραφής, το μπάσκετ είναι που σε βοήθησε να γιγαντωθείς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x