Μπορεί να είναι από εκείνους που διατηρούν μόνο φίλους ή μόνο εχθρούς, ωστόσο πολλοί θα ήθελαν να έχουν ένα Λάμπρο στη μηχανή της ομάδας τους. Και δεν είναι απαραίτητο να κατέχει ηγετικό πόστο. Ας μην είναι πρόεδρος ο Λάμπρος Σκόρδας. Θα βρει τρόπο να ηγηθεί. Να δείξει ότι αυτή η πλούσια προσωπικότητα δεν είναι δυνατόν να περιοριστεί σε τίτλους. Ακόμα κι αν δεν είχε στο πλευρό του τόσους Αρειανούς, αν δηλαδή ήταν ανεξάρτητο μέλος μιας «φυλής», διαθέτει την ικανότητα να ξεχωρίζει. Το αν δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες για να ηγείται του Αρη είναι κι αυτό μία από τις ικανότητές του, ένα από τα ζηλευτά κατορθώματά του, για τα οποία πληρώνει και θα πληρώνει –όπως φαίνεται– για πολύ καιρό ακόμα. Το ξεκαθάρισε, άλλωστε, όταν προχθές ανήγγειλε την υποψηφιότητά του ως πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης για τις εκλογές που θα γίνουν στο τέλος της περιόδου. Δεν νομίζουμε ότι μέχρι τότε θα προκύψουν δα τόσο εντυπωσιακές αλλαγές, σε σημείο που θα αναγκαστεί να κάνει πίσω. Το αποκλείουμε, όπως άλλωστε το αποκλείει κι ο ίδιος. Οπως το αποκλείουν κι όσοι τον αντιπολιτεύονται.
Η ουσία είναι ότι πάντα θα υπάρχει αντιπολίτευση, είτε με τη μορφή μίας συγκεκριμένης ομάδας που ασκεί κριτική, που έτσι κι αλλιώς δεν είναι ποτέ ευχάριστη, είτε με την απλούστερη μορφή των δυσαρεστημένων οπαδών που όσο ο Αρης δεν αποδίδει, θα διαμαρτυρηθούν και θα στραφούν ενάντια στον προπονητή αλλά κυρίως στην –υπεύθυνη για όλα– διοίκηση. Το θέμα είναι πώς θα διαχειριστείς τέτοιου είδους αντιδράσεις. Δηλαδή αν θα δώσεις διαστάσεις απαντώντας ή αν θα ερμηνεύσεις όσα σου καταλογίζουν, τα καταγράψεις και φροντίσεις να διορθωθούν –εφόσον συμφωνείς ότι κάτι δεν πάει καλά. Είναι δύο εντελώς διαφορετικές τακτικές.
Με την πρώτη βρίσκεσαι συνεχώς σε μια αντιπαράθεση που ευνοεί την προβολή και με τη δεύτερη ενδεχομένως να αποδέχεσαι την αδυναμία σου, διότι τελικά ακολουθείς τις συστάσεις από ένα μέρος της κερκίδας. Η πρώτη υιοθετείται από τον Αρη, για τον οποίο εκτιμάται ότι είναι ο ριγμένος στην προβολή από τα media και γι' αυτόν τον σκοπό επανακάμπτει στο ραδιοφωνικό προσκήνιο με… οργανωμένη επίθεση.
Βέβαια, από τη μία δεν αποδέχεται την κριτική, από την άλλη δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια και όλα δείχνουν ότι προσπαθεί να διορθώσει τις επιλογές του καλοκαιριού. Οχι διώχνοντας τον προπονητή, κάτι το οποίο ίσως θα χαρακτηριζόταν φαιδρό, αλλά ανακατασκευάζοντας το ρόστερ, διώχνοντας ορισμένους από τους παίκτες.
Ηδη έχουν αποκλειστεί τέσσερις και δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες απώλειες και προσθήκες για να ενισχυθεί η ομάδα.
Τελικά ίσως δεν είναι η κριτική που προκαλεί την αντίδραση από τη διοίκηση του Αρη, αλλά τα πρόσωπα και ο τρόπος που την ασκούν. Είναι Αρειανοί, δεν είναι Αρειανοί, είναι λίγο Αριεανοί, είναι περισσότερο από κάποιους άλλους… Αυτά απασχολούν κι όχι αν όσα σημειώνουν είναι ουσιώδη και θα πρέπει να τα λάβουν υπ' όψιν τους. Κανείς μέχρι σήμερα δεν στάθηκε στο τι ακριβώς αναφέρουν οι φωνές μετά το τέλος του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Ολοι το προσπερνούν και δεν ενδιαφέρονται για την αιτία των αποδοκιμασιών που –κακώς– ακυρώνουν ό,τι έχει καταφέρει ο Αρης των τελευταίων χρόνων και μέσα από μερικές αγωνιστικές καταλήγουν σε χαλαρά συμπεράσματα.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.