Βόλεϊ

«Τελειώνει» ο Ελγκέτα από την ΑΕΚ

Πληρωμές και αλλαγή προπονητή είναι οι δύο κινήσεις που αναμένεται να γίνουν στο τμήμα βόλεϊ της ΑΕΚ, ώστε να επανέλθει η ηρεμία στην ομάδα και να μην οδηγηθεί σε οικονομική και αγωνιστική διάλυση.

Η ΑΕΚ βρίσκεται εδώ και μερικές εβδομάδες σε… ελεύθερη πτώση, διοικητικά, οικονομικά, ψυχολογικά και αγωνιστικά. Είναι ξεκάθαρο πως απαιτούνται άμεσες κινήσεις για να γίνει ένα «ηλεκτροσόκ» στο τμήμα, αφενός για να γλιτώσει την διάλυση, αφετέρου για να σώσει την κατηγορία και να μην υποβιβαστεί στην Α2.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr δύο είναι οι άμεσες κινήσεις που προωθούν οι διοικούντες και θα συζητηθούν στην αυριανή κρίσιμη συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της ερασιτεχνικής κ. Αλεξίου, του Γενικού Γραμματέα κ. Κατσαδήμα, του μελλοντικού Προέδρου κ. Ανδρέα Ανατολιωτάκη και του Γενικού αρχηγού του ΤΑΑ κ. Μακρή, ο οποίος και αναμένεται να παραδώσει τα «κλειδιά» της ομάδας στην ερασιτεχνική.

Αυτές είναι η λύση της συνεργασίας με τον Χόρχε Ελγκέτα και η αντικατάσταση του στην τεχνική ηγεσία με έναν Έλληνα τεχνικό, γνώστη της πραγματικότητας, αλλά και της οικογένειας της ΑΕΚ, που θα αλλάξει την ψυχολογία στην ομάδα και θα διεγείρει περισσότερο το φιλότιμο των παικτών και οι άμεσες πληρωμές προκειμένου να μην υπάρξει καμία προσφυγή από τους παίκτες, καθόσον από αύριο θα έχουν αυτό το δικαίωμα.

Είναι σαφές ότι το οικονομικό επηρεάζει και το αγωνιστικό σε έναν βαθμό, αλλά όχι απόλυτα και αυτή την στιγμή μετά από 5 σερί ήττες -χωρίς πόντο- και την ομάδα στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν αγωνιστικές ευθύνες.

Είναι ξεκάθαρο και αυτό φαίνεται και στο γήπεδο ότι δεν υπάρχει καμία χημεία μεταξύ παικτών και του Αργεντίνου τεχνικού. Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν υπάρξει και επεισόδια με κάποιους αθλητές, τα οποία έγιναν προσπάθεια να μην διαρρεύσουν για το καλό της ομάδας, αλλά πλέον είναι φανερό ότι αυτό το… σχήμα δεν τραβάει.

Εξάλλου και ο ίδιος ο Ελγκέτα έχει κουραστεί και απογοητευτεί (φαίνεται και στις επίσημες τοποθετήσεις του) και πολλές φορές έχασε και την ψυχραιμία του, όταν για παράδειγμα μετά τις ήττες αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να κάνει στην κάμερα της NOVA –που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα- τις καθιερωμένες και υποχρεωτικές δηλώσεις.

Δεν αποκλείεται δηλαδή να είναι και επιθυμία του ίδιου του Αργεντίνου αυτή η εξέλιξη, ίσως με ένα «βελούδινο» διαζύγιο που πάντως θεωρείται μονόδρομος για την αγωνιστική σωτηρία της ομάδας.

Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x