Γενικά

Στο νούμερο 28 του ευρωπαϊκού ranking πινγκ πονγκ Under 15 ο Κιοσελόγλου

Η επιτραπέζια αντισφαίριση της Ευρώπης εστιάζει πια το ενδιαφέρον της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών ατομικών αγωνισμάτων, το οποίο αρχίζει την Τρίτη στο Λιντς της Αυστρίας.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία πινγκ πονγκ μια μέρα πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ατομικών αγωνισμάτων της Αυστρίας, έριξε …ματιές στους ευρωπαϊκούς πίνακες αξιολόγησης, οι οποίοι έβγαλαν και τα φαβορί για την κορυφαία διοργάνωση και γενικά τα seeding για τις κληρώσεις.

Τα ελληνικά χρώματα, λοιπόν, είχαν λόγο να κοιτάξουν τα european ranking του Οκτωβρίου, κυρίως για μεταβολές στις θέσεις πρωταθλητών μας στις νεαρές ηλικίες. Προέκυψαν κι ειδήσεις, άλλωστε, καθώς ο παις Γιάννης Κιοσελόγλου ανέβηκε στο νούμερο 28 της Under 15 κι επιζητά καλή θέση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων του προσεχούς καλοκαιριού, ενώ ο Στάθης Μανωλόπουλος πήγε στο νούμερο 114 της Under 21 και κυνηγά τις ελπίδες του για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας τον Μάιο.

Στην πρώτη 50άδα των Νέων γυναικών πέρασε η Μαλαματένια Παπαδημητρίου, που έχει συνεχόμενες παρουσίες στο οικείο Ευρωπαϊκό.

Ο Κιοσελόγλου αγωνίστηκε τον περασμένο μήνα στο Europe Youth Tournament της Σερβίας και μπήκε στις θέσεις 5-8 στο απλό Under 15. Βαθμούς πήρε κι από τα αποτελέσματά του στο ομαδικό, όπου με συμπαίκτη τον Χρυσοβαλάντη Σαμπαλή η Ελλάδα κατετάγη τέταρτη.

Στον ευρωπαϊκό πίνακα της κατηγορίας παίδων, που είναι αυτόνομος, ο Κιοσελόγλου μετακινήθηκε 18 θέσεις ψηλότερα και πήγε στο νούμερο 28 από το 46 του περασμένου Σεπτεμβρίου. Ο 14χρονος αθλητής του Ποσειδώνα Λουτρακίου, που ήταν και την περασμένη περίοδο μέλος της Εθνικής παίδων, θα διεκδικήσει ακόμα και υψηλότερα σημεία στο ranking, προετοιμαζόμενος για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων 2025.

Ο Μανωλόπουλος είχε τον περασμένο Σεπτέμβριο το πολύ θετικό πλασάρισμα στην οκτάδα της Under 19 στο Youth Contender της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης. Στον πίνακα αξιολόγησης των Νέων ανδρών, που βγαίνει σαν επέκταση του αντίστοιχου των ανδρών, όπως σημειώνει ETTU, είχε άνοδο δέκα θέσεων και τώρα εμφανίζεται στο νούμερο 114.

Ο 19χρονος αθλητής του Πέρα, που στο τέλος του έτους αποχωρεί από την εφηβική κατηγορία, θα επιδιώξει κι άλλη διεθνή συμμετοχή το προσεχές διάστημα για την αναζήτηση βαθμών. Και με τα σημερινά δεδομένα, ωστόσο, διατηρεί πιθανότητες να μπει στις προσκλήσεις για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Under 21.

Αναμένεται ν’ ανακοινωθούν τον Φεβρουάριο και παίζει ρόλο το γεγονός ότι οι πιο δυνατές χώρες δεν γίνεται να έχουν απεριόριστο αριθμό συμμετοχών (έως τέσσερις). Υπάρχει κι η περίπτωση να βρεθεί ο Έλληνας αμυντικός στους αναπληρωματικούς αθλητές και να περιμένει.
Η αθλήτρια που λογικά θα βρίσκεται και φέτος στις προσκλήσεις για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Under 21 είναι η Μαλαματένια Παπαδημητρίου, που έχει και πολύ συχνές παρουσίες σε διεθνή τουρνουά.

Η 20χρονη πρωταθλήτρια ετοιμάζεται να πάρει μέρος άλλη μια χρονιά στον θεσμό, μάλιστα θα είναι η τελευταία της στην κατηγορία κι έχει δηλώσει ότι θα επιζητήσει τη διάκριση. Τον Οκτώβριο ανέβηκε στο νούμερο 50 της ευρωπαϊκής κατάταξης από το 55 του Σεπτεμβρίου. Η αθλήτρια της ΑΕΚ έδωσε πριν λίγο καιρό διαδοχικούς αγώνες στα Feeder της Βουλγαρίας και της Σουηδίας.

Πάντα στις νεαρές ηλικίες υπήρξαν αξιοσημείωτες αλλαγές για ορισμένα ακόμα παιδιά που είχαν διεθνή συμμετοχή τον προηγούμενο μήνα. Ο Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής ανέβηκε 24 θέσεις και βρέθηκε στο νούμερο 57 της Under 15, από την οποία φεύγει με τον νέο χρόνο. Ο πρωταθλητής από τις Σάρισες Φλώρινας μετείχε πρώτα στο Youth Star Contender της Βόρειας Μακεδονίας κι έπειτα στο Europe Youth της Σερβίας στο Νις.

Η Γεωργία Σπανού από το ίδιο σωματείο, που ήταν παρούσα στο τουρνουά της World Table Tennis στη Βόρεια Μακεδονία, είναι στο νούμερο 127 των κορασίδων. Και για τη Φλωρινιώτισσα πρωταθλήτρια είναι η τελευταία της χρονιά στην Under 15.

Τέλος, ο 16χρονος Αρχάγγελος Γκιώνης, που έζησε πρωτόγνωρη εμπειρία αγωνιζόμενος στο Youth Contender του Σεράγεβο, βρέθηκε 150 θέσεις πιο πάνω. Είναι στο νούμερο 487 της κατηγορίας Under 17.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x