Βόλεϊ

Συμπλήρωσε την τετράδα η Ηλιούπολη

Η Ηλιούπολη συμπλήρωσε την τετράδα του φετινού Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών, επικρατώντας δύσκολα 3-2 σετ στην έδρα της Ελπίδας Αμπελοκήπων στον τελευταίο προημιτελικό της διοργάνωσης.

Η Ηλιούπολη επικράτησε 3-2 σετ στο τάι μπρέικ της Ελπίδας της Α2 στους Αμπελόκηπους, στο πλαίσιο των προημιτελικών του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου ήδη έχουν προκριθεί οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ, 4-5 Μαρτίου.

Η Ηλιούπολη εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία της στα δύο πρώτα σετ και κατάφερε να εκμεταλλευτεί το άγχος της Ελπίδας. Στη συνέχεια, ο αγώνας απέκτησε «άγρια» ομορφιά, καθώς η Ελπίδα, εκμεταλλευόμενη και την κόπωση της Ηλιούπολης, ξαναμπήκε στο παιχνίδι.

Στο τάι μπρέικ, Ηλιούπολη προηγήθηκε 1-3, 3-6 και 5-11, δείχνοντας ότι έχει την πρόκριση στα χέρια της, με τη γηπεδούχο να "τρέχει" ένα σερί 5-0, μειώνοντας στο 10-11, ενώ είχε και κόντρα επίθεση για να ισοφαρίσει, αλλά δεν τα κατάφερε, με τη Γιοβάνη να παίρνει δύο συνεχόμενους πόντους.

Γιώργος Χρυσομαλλίδης: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Ηλιούπολη για την πρόκριση, αλλά, κυρίως, θέλω να συγχαρώ τη δική μου ομάδα για την τρομερή πορεία που έκανε φέτος στο θεσμό. Ξεκινήσαμε με άγχος και κάναμε πολλά λάθη, ωστόσο, μετά το 0-2, καταφέραμε να βρούμε την αυτοκυριαρχία μας, φτάσαμε κοντά στο τάι μπρέικ όταν μειώσαμε, αλλά εκεί έπαιξε ρόλο η εμπειρία και η ποιότητα της Ηλιούπολης».

Δήμητρα Λυκογιάννη: «Είναι μια ιστορική στιγμή για την Ηλιούπολη και αξίζουν συγχαρητήρια στα κορίτσια που έπαιξαν δέκα σετ σε δύο μέρες, καταφέρνοντας να αντεπεξέλθουν με επιτυχία σε όλες τις δυσκολίες. Νικήσαμε ένα αξιόλογο αντίπαλο, την κούραση και το άγχος, πανηγυρίζοντας την πρώτη μας συμμετοχή σε φάιναλ φορ κι, από δω και πέρα, πάμε για ότι καλύτερο.

Είναι μεγάλη χαρά για εμάς το ότι θα είμαστε εκεί και θα πάμε στο φάιναλ φορ για να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει».


Τα σετ: 20-25, 16-25, 31-29, 25-23, 11-15

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x