Βόλεϊ

Ραντεβού με την ιστορία του ο ΠΑΟΚ!

Ο «δικέφαλος» του Βορρά υποδέχεται την πανίσχυρη Τρεντίνο του Δημήτρη Τζούριτς στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας του

Αποστολή στη Θεσσαλονίκη
Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

Εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί μία αναμέτρηση «Δαβίδ εναντίον Γολιάθ». Ο νταμπλούχος Ελλάδας θα κοντραριστεί αύριο στις 19:00 (OTE-TV) στο PAOK Sports Arena με την τέσσερις φορές πρωταθλήτρια κόσμου και τρεις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Τρεντίνο.
Ένα ιστορικό παιχνίδι για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αφού θα είναι το πρώτο εντός έδρας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη.

Πριν δύο εβδομάδες ο «δικέφαλος» του Βορρά στην πρεμιέρα του στο Τσάμπιονς Λιγκ (3ος όμιλος) έχασε 3-1 από την Τουρ στη Γαλλία και θέλει στη 2η αγωνιστική να παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόσωπο.

«Ο ΠΑΟΚ μόνο να κερδίσει μπορεί από αυτά τα ματς. Είναι μια γιορτή για το βόλεϊ στην Ελλάδα η παρουσία της Τρεντίνο εδώ και ελπίζω να έρθει αρκετός κόσμος στο γήπεδο αύριο. Είπα στα παιδιά να μην αγχωθούν να παίξουν ελεύθερα και να ευχαριστηθούν αυτό το παιχνίδι», σχολίασε ο τεχνικός Νίκι Ζελιάσκοφ .

inner

Για το τι μπορεί να διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ είπε: «Είναι σημαντικό σε αυτή την χρονική περίοδο να μπορούμε να δούμε τα λάθη μας και να τα διορθώνουμε. Υπάρχουν παιχνίδια που παίξαμε πολύ καλά και άλλα που δεν είχαμε καλή παρουσία. Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι πρέπει να είμαστε σε πολύ καλή ημέρα και αυτοί να είναι σε κακή η μέτρια ημέρα. Δεν είναι απίθανο να συμβεί και δεν το βγάζω από την σκέψη μου. Βασικό όμως είναι να κοιτάζουμε το δικό μας παιχνίδι. Για παράδειγμα στη Γαλλία με την Τουρ προσπαθήσαμε να κάνουμε περισσότερα απ’ ότι μπορούμε και αυτό μας οδήγησε σε αβίαστα λάθη. Πρέπει να κάνουμε αυτά που μπορούμε και δουλεύουμε κάθε ημέρα στο γήπεδο».

Για τον αγώνα αναφέρθηκε ο διεθνής κεντρικός Γιάννης Παντακίδης: «Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να μπει μέσα και να δείξει το βπόλει που ξέρει. Σε σχέση με την Τουρ πρέπει να διορθώσουμε πολλά, να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη, να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο». Όσο για τον τραυματισμό του κόντρα στον Παμβοχαϊκό: «Από την που περνάς αυτή την πόρτα, το μόνο που πρέπει είναι να παίξεις. Αν είσαι τραυματίας κάθεσαι στην καρέκλα και δεν κάνεις τίποτα».

inner

Οι τίτλοι, η Diatec, το «κόλπο γκρόσο» και ο Τζούριτς
Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της Τρεντίνο είναι η Δημήτρης Τζούρις. Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος επιστρέφει στην Ελλάδα ως αντίπαλος για πρώτη φορά, αγωνιζόμενος σε ομάδα του εξωτερικού.
Μάλιστα με τον Τζούριτς στη σύνθεση του ο Ολυμπιακός είχε νικήσει (3-2) την Τρεντίνο μέσα στην Ιταλία σε μία μαγική βραδιά για τους «ερυθρόλευκους» στις 21 Ιανουαρίου 2010.

Η Τρεντίνο μόλις στα 15 χρόνια ζωής μετράει 14 τρόπαια (πρωταθλήματα, κύπελλα, σούπερ καπ Ιταλίας, Τσάμπιονς Λιγκ, παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων). Το μεγάλο αφεντικό της ομάδας, ο οποίος έχει δώσει «σάρκα και οστά» στο όνειρο της ομάδας του Τρέντο είναι ο Ντιέγκο Μόσνα ιδιοκτήτης της Diatec, μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες χαρτιού παγκοσμίως.

Το «κόλπο γκρόσο» του Μόσνα ήταν η συμφωνία με τον Βούλγαρο προπονητή Στόιτσεφ και τον συμπατριώτη του ακραίο Καζίτσκι, οι οποίοι ήρθαν «πακέτο» από την Ντιναμό Μόσχας και μαζί με τον Χουαντορένα, την έκαναν υπερδύναμη.

Ο Κουβανός είχε πιαστεί ντοπέ στην Ιαπωνία και μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αυτομόλησε στην Ιταλία με την Τρεντίνο να του δίνει στέγη και μετά από δύο χρόνια που έληξε η τιμωρία του, έκανε… παπάδες.
Το 2007 ήρθε το πρώτο πρωτάθλημα, το 2009 το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ και ακολούθησαν και άλλα τρόπαια με μοναδική διακοπή την σεζόν 2013-2014 όταν Στόιτσεφ, Καζίτσκι, Τζούριτς, Ράφαελ μετακόμισαν πακέτο στην Τούρκικη Χάλκμπανκ. Τη σεζόν 2014-2015 επέστρεψε στην κορυφή της Ιταλίας με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Ο… ακομπλεξάριστος και ιπποτικός Ζελιάσκοφ εκτέλεσε χρέη διερμηνέα για τις ανάγκες των Δημοσιογράφων στις δηλώσεις του συμπατριώτη του Ράντοστιν Στόιτσεφ. «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να αγωνιστούμε στην έδρα πρωταθλητών Ελλάδας. Έχουμε φέτος με νεανική ομάδα, διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές, αλλά ήρθαμε να πάρουμε το μέγιστο από αυτό το παιχνίδι», σχολίασε αρχικά ο κόουτς των Ιταλών, ενώ φάνηκε πως γνωρίζει καλά τον ΠΑΟΚ, αφού είπε: «Οι δύο Κουβανοί είναι πολύ καλοί στην επίθεση και στο σερβίς ενώ ο Γκεοργκίεφ είναι εξελίξιμος, αλλά σίγουρα έχει έναν πολύ έμπειρο πασαδόρο (Κουρνέτας), ο οποίος μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω».
Στην ερώτηση αν θέλει να πει κάτι για τον προπονητή της ομάδας, απάντησε με μία φιλοφρόνηση στον Ζελιάσκοφ: «Είναι ο καλύτερος στην Ελλάδα!»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x