Stoiximan Super League

Έκοψε τη φόρα του άστοχου Ολυμπιακού ο ψυχωμένος Παναιτωλικός!

Φρένο του Παναιτωλικού στον Ολυμπιακό! Η ομάδα του Αγρινίου άντεξε στο «ερυθρόλευκο» σφυροκόπημα στο Φάληρο και μετά από τέσσερις αγωνιστικές ανάγκασε τους Πειραιώτες στην πρώτη τους ισοπαλία (0-0).

Υπέπεσε στην πρώτη του «γκέλα» και αποχαιρέτησε για μια ακόμη σεζόν το 4/4 ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να είχαν θεωρητικά εύκολο έργο απέναντι στον Παναιτωλικό, όμως παρά το… σφυροκόπημα «κόλλησαν» στο 0-0 για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Μεγάλες ευκαιρίες για την ομάδα του Μεντιλίμπαρ με τον Ελ Κααμπί, τον Ροντινέι και τον Σέρζιο Ολιβέιρα, χωρίς «καθαρή» στιγμή οι Αγρινιώτες, οι οποίοι δεν δημιουργήσαν κάποια μεγάλη ευκαιρία με εξαίρεση εκείνη του 40ου λεπτού με τον Μαυρία.

Ντεμπούτο για τον Πορτογάλο χαφ, αλλά και τον Γουίλιαν οι οποίοι αποθεώθηκαν από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Στο «Βικελίδης» ταξιδεύουν την επόμενη αγωνιστική οι Πειραιώτες, εντός έδρας ματς με αντίπαλο τον Asteras AKTOR για την ομάδα του Αγρινίου.



Στο μυαλό των κόουτς:

Με τη συνταγή της Λαμίας, παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Το 4-2-3-1 παρέμεινε με τον Τζολάκη στην εστία και τους Ροντινέι, Πιρόλι, Ντόη και Ορτέγκα στην άμυνα. Ο Στάμενις με τον Έσε στον άξονα, ο Τσικίνιο σε ρόλο δεκαριού, οι Μαρτίνς, Βέλντε στα άκρα και ο Ελ Κααμπί στην κορυφή.

Με το κλασσικό 3-5-2 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Γιάννης Πετράκης. Κάτω από τα δοκάρια ο Τσάβες, με τον Μαυρία και Τορεχόν σε ρόλο φουλ μπακ και τους Μλάντεν, Σιέλη και Λιάβα στα στόπερ. Μπελεβώνης, Μπουζούκης, Πέρες οι τρεις του κέντρου και ο Λομόνακο με τον Ντίας στην επίθεση.

Το ματς:

Με τον Ολυμπιακό να έχει την κυριαρχία ξεκίνησε η αναμέτρηση στο Φάληρο, αφού οι «ερυθρόλευκοι» κυκλοφορούσαν συνεχώς την μπάλα, κυρίως από το αριστερό άκρο με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τους τον Βέλντε, ενώ και ο Μαρτίνς έμπαινε στην εξίσωση.

Η πρώτη καλή στιγμή ωστόσο, ήρθε από τον οπισθοχωρημένο Παναιτωλικό. Ο Πέρες κατέβασε την μπάλα, η πρώτη του κάθετη κόπηκε, η μπάλα επανήλθε στα πόδια του βρήκε τον Μαυρία δεξιά ο οποίος με σέντρα σουτ έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι Πειραιώτες επιχείρησαν αρκετές φορές να διασπάσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων με σέντρες από τα άκρα και οι περισσότερες τελικές του προσπάθειες ήταν δυο σουτ του Ντόη από μακριά που δεν είχαν τύχη.

Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών στο ματς οι «ερυθρόλευκοι» κατέγραψαν την πρώτη τους τελική, με τον Μαρτίνς να παίρνει την μπάλα από τα δεξιά και να την πασάρει δίπλα του στον Τσικίνιο, αυτός πάτησε στον Έσε που έκανε το συρτό σουτ με τον Ελ Κααμπί να μην μπαίνει στην πορεία της μπάλας, η οποία κύλησε άουτ.

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 0-0: Πρώτη γκέλα για τους ερυθρόλευκους

Η κυριαρχία του Ολυμπιακού συνεχίστηκε, όμως στο 40' ο Παναιτωλικός λίγο έλειψε να παγώσει το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι φιλοξενούμενοι κυκλοφόρησαν την μπάλα με τον Μπουζούκη να βλέπει το overlap του Μαυρία στο δεύτερο δοκάρι, αυτός σούταρε αμέσως αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο του Τζολάκη.

Έπειτα από τρία λεπτά ο Ολυμπιακός επιχείρησε να απειλήσει ξανά, με μια ακόμη σέντρα, όμως η κεφαλιά του Τσικίνιο κατέληξε στην αγκαλιά του Τσάβες. Δευτερόλεπτα αργότερα η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, πήρε μέτρα και κατέγραψε τελική με τον Μπουζούκη να αστοχεί με κεφαλιά από σέντρα του Τορεχόν, ενώ το πρώτο μέρος έκλεισε, με τον συρτό σουτ του Ορτέγκα που μπλόκαρε ο Τσάβες.

Χωρίς αλλαγές οι δυο ομάδες, αλλά με περισσότερη ένταση στο παιχνίδι του ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο, θέλησε να ξεκλειδώσει γρήγορα την άμυνα του Παναιτωλικού. Στο 47' οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία, με τον Έσε να κάνει σέντρα στην περιοχή, στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο Ελ Κααμπί δεν πλάσαρε σωστά στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 0-0: Πρώτη γκέλα για τους ερυθρόλευκους

Ο Ολυμπιακός είχε μονίμως την μπάλα στα πόδια του, ωστόσο η μεγαλύτερη του στιγμή ήρθε από τα μετόπισθεν. Ήταν το 57ο λεπτό όταν ο Ροντινέι έκανε το γέμισμα, ο Σιέλης έκανε λάθος, ο Ελ Κααμπί επωφελήθηκε προσπάθησε να περάσει τον Τσάβες που είχε βγει, πλάσαρε, αλλά ο Κύπριος στόπερ έσωσε την ομάδα του πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ, είδε εκείνη του Πετράκη να μην βγαίνει από την περιοχή με αποτέλεσμα ο Βάσκος τεχνικός να «φρεσκάρει» την ομάδα του ρίχνοντας στο ματς, Κάρμο, Γιάρεμτσουκ, αλλά και τους Γουίλιαν και Ολιβέιρα που έκαναν ντεμπούτο και αποθεώθηκαν.

Στο 66' ο Μαρτίνς δεν εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Τσάβες στέλνοντας την μπάλα άουτ με το κεφάλι, ενώ επτά λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 73' ήρθε μια σπουδαία στιγμή. Ο Πορτογάλος βρέθηκε σε ρόλο δεξιού μπακ, ο Ροντινέι συνέκλινε και πήρε την μπάλα, προσποιήθηκε στον Ντίας και σούταρε με το αριστερό, αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Τσάβες.

Παρά το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός δεν έβγαινε από την περιοχή, ο Ολυμπιακός, δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει με μεγάλη ευκολία την μπάλα και έτσι οι παίκτες του επιχειρούσαν συνεχώς σέντρες με στόχο τον Ελ Κααμπί.

Ο Γιάννης Πετράκης φρέσκαρε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές, ενώ και ο Μεντιλίμπαρ πέρασε τον Κοστίνια αντί του κουρασμένου Ροντινέι. Ο Ολυμπιακός απείλησε μετά από ώρα τον Τσάβες όταν στο 86' ο Γουίλιαν πέρασε στον Ολιβέιρα που σούταρε στα σώματα, η μπάλα του στρώθηκε ξανά, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ!

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 0-0: Πρώτη γκέλα για τους ερυθρόλευκους

Η τελευταία μεγάλη στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Από σέντρα του Κάρμο ο Ελ Κααμπί ξεμαρκαρίστηκε στην περιοχή, έκανε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ και η αναμέτρηση μετά από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 0-0: Πρώτη γκέλα για τους ερυθρόλευκους

ΜVP: O Λούκας Τσάβες ήταν εκείνος που κράτησε όρθιο τον Παναιτωλικό στο Φάληρο, καθώς με τις εντυπωσιακές του αποκρούσεις, χάρισε ουσιαστικά πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του στην έδρα του Ολυμπιακού.

H «σφυρίχτρα»: Σωστή διαχείριση του παιχνιδιού από τον διαιτητή Βεργέτη, ο οποίος έδειξε μόνο δυο κίτρινες κάρτες σε ένα ματς το οποίο δεν ήταν ιδιαίτερα σκληρό, ενώ αντιμετώπισε σωστά και τις καθυστερήσεις των παικτών του Παναιτωλικού.

Οι ενδεκάδες:

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγα, Ροντινέι (83' Κοστίνια), Πιρόλα (61' Κάρμο), Ντόι, Έσε, Στάμενιτς (61' Ολιβέιρα), Τσικίνιο (61' Γιάρεμτσουκ), Βέλντε (61' Γουίλιαν), Ζέλσον και Ελ Καμπί.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Σιέλης, Μλάντεν, Λιάβας, Μαυρίας (77' Στάγιτς), Τορεχόν, Πέρες, Μπουζούκης (77' Λαχούντ), Μπελεβώνης (69' Λουίς Μιγκέλ), Ντίας (61' Ρόα) και Λομόνακο (77' Μάιντεβατς).



Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Μπιανκόν, Γουίλιαν, Γκαρθία, Κοστίνια, Κάρμο, Ολιβέιρα, Γιάρεμτσουκ, Αποστολόπουλος

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Tσάβες - Σιέλης, Μλάντεν, Λιάβας - Μαυρίας, Μπελεβώνης, Μπουζούκης, Τορεχόν - Πέρες, Ντίας, Λομόνακο

Στον πάγκο: Στεργιάκης, Στάγιτς, Νικολάου, Κοντούρης, Μαϊντέβατς, Λαχούντ, Λουίς, Ροά, Γαλιάτσος

Δείτε το ματς από το match centre του sport-fm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x