Stoiximan Super League

Η «κυρία» κι η… κηδεία!

Στην… κατοικία της Football League συνόδεψε η ΑΕΚ τη Λάρισα! Πιστή στην υπόσχεση πως θα είναι… κυρία μετά το «Καραϊσκάκη», η «Ένωση» επικράτησε 3-2 στο «AEL FC ARENA» και αποχαιρέτησε -όπως και η υπόλοιπη Σούπερ Λίγκα- τους «βυσσινί» μετά από πέντε χρόνια (και για τρίτη φορά στην ιστορία τους). Ευκολότερη απ’ όσο δείχνει το σκορ η επικράτηση των «κιτρινόμαυρων», που προηγούνταν ήδη 3-0 (2’ Μανωλάς, 4’, 18’ Λαγός) μέχρι το εικοσάλεπτο.

Στην… κατοικία της Football League συνόδεψε η ΑΕΚ τη Λάρισα!

Πιστή στην υπόσχεση πως θα είναι… κυρία μετά το «Καραϊσκάκη», η «Ένωση» επικράτησε 3-2 στο «AEL FC ARENA» και αποχαιρέτησε -όπως και η υπόλοιπη Σούπερ Λίγκα- τους «βυσσινί» μετά από πέντε χρόνια (και για τρίτη φορά στην ιστορία τους).

Ευκολότερη απ’ όσο δείχνει το σκορ η επικράτηση των «κιτρινόμαυρων», που προηγούνταν ήδη 3-0 (2’ Μανωλάς, 4’, 18’ Λαγός) μέχρι το εικοσάλεπτο.

Άμεσα… έπιασε τόπο το σημερινό «τρίποντο» για την ΑΕΚ, καθώς με αυτό -και σε συνδυασμό με την ήττα του Ολυμπιακού Βόλου από τον Άρη- η «Ένωση» κέρδισε έναν πόντο στα play-off. Με τα σημερινά δεδομένα (και τον Παναθηναϊκό να παίζει στο Βόλο την τελευταία αγωνιστική), οι «πράσινοι» θα ξεκινούσαν με 3 πόντους, η ΑΕΚ με 1 και οι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός Βόλου χωρίς βαθμό.

Ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ έκανε ο Ντίνο Ντρπιτς, που αντικατέστησε στο 78' τον Μανωλά (έπειτα από ένα χτύπημα που δέχθηκε εκείνος στο πρόσωπο).

Πώς έπαιξε

Με εκπλήξεις στην ενδεκάδα (Έντερ, Μπαχά), αλλά και στον πάγκο (για πρώτη φορά εκεί ο Ντίνο Ντρπιτς) παρέταξε την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ανδαλουσιανός άφησε εκτός βασικού σχήματος τους Μπλάνκο και Μίτσελ και διατηρώντας τη διάταξη του 4-4-2 (στην ευθεία και όχι με ρόμβο) εκείνο διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Σάχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Νασούτι, Μανωλάς και Γεωργέας. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ντιόπ-Καφές, στα πλάγια οι Λαγός (αριστερά), Έντερ (δεξιά) και δίδυμο στην επίθεση ήταν οι Λυμπερόπουλος-Μπαχά.



ΑΕΚ χωρίς έλεος…

Ακατάλληλος αντίπαλος για να διεκδικήσει η Λάρισα τις (μαθηματικές και μόνο) ελπίδες που της είχαν απομείνει αποδείχθηκε η ΑΕΚ. Όχι επειδή η «Ένωση» ήταν φορμαρισμένη. Αλλά επειδή ήταν (από τα… δικά της) «μπαρουτιασμένη». Έστω και ελλιπείς, οι παίκτες του Χιμένεθ μπήκαν αποφασισμένοι να ακολουθήσουν… ευλαβικά το «τώρα που βρήκαμε παπά, να θάψουμε 5-6». Και το ακολούθησαν…

Ο Μανωλάς, λοιπόν, «τελείωσε» ανάλογα ιδανικά το τακουνάκι-γύρισμα του Λυμπερόπουλου, ο Λαγός «τελείωσε» εξαιρετικά την κάθετη του Καφέ και η ΑΕΚ φάνηκε να τελειώνει από το 5’ κιόλας το παιχνίδι. Το δεύτερο γκολ του Λαγού, αντίθετα, (προϊόν φοβερής ενέργειας του Γεωργέα) ξεκίνησε για τα καλά την… κατακραυγή από την εξέδρα. Το μόνο σημείο, δε, που διέκοψε εκείνη τον εξάψαλμο -εναντίον παικτών και προέδρου- ήταν όταν ο Μετίν (με γκολ-σήμα κατατεθέν του), μείωσε το σκορ.

…Superleague χωρίς ΑΕΛ!

Η ανάσα που έδωσε ο Μετίν έφερε μια ΑΕΛ πιο «ζωηρή» από την ανάπαυλα. Αφού, λοιπόν, δεν… επετράπη στον Νασούτι να της (ξανα)κόψει τον αέρα (ο βοηθός υπέδειξε άουτ, πριν ο Αργεντινός σκοράρει στο γύρισμα του Μπαχά), οι Κατσιαρός-Βενετίδης και Κουζέν (όλοι με ένα… άγγιγμα στην μπάλα) παρήγαγαν το γκολ -μετά από προβολή του τελευταίου- που ξανάβαλε για τα καλά τη Λάρισα στο παιχνίδι!

Κι ενώ συνέχισε να το παλεύει και της είχαν μείνει δέκα λεπτά ακόμα για να το «χτυπήσει» ξανά, ένα άλλο χτύπημα (αυτό του Βενετίδη εκτός φάσης) έριξε νοκ άουτ -μαζί με τον Λαγό- και τις όποιες ελπίδες για ισοφάριση. Όχι ότι αυτό θα άλλαζε κάτι (τα νέα από τα άλλα ματς ήταν, ούτως ή άλλως, αποθαρρυντικά). Αλλά θα έδινε μια τελευταία ανταμοιβή στον κόσμο -που νωρίτερα αψηφούσε την πίκρα του και είχε στήσει μίνι-πανηγύρι στην εξέδρα.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΛΑΡΙΣΑ (Νίκος Κωστένογλου): Αμπάρης, Βενετίδης, Ταυλαρίδης, Νταμπίζας, Μελίσσης, Κουζέν, Μετίν, Πανκράτ (67' Μπλάζεκ), Τσιμπάμπα, Κολοβέτσιος, Κόζακ (46' Κατσιαρός)

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσοντοφάλσκι, Ρέντζας, Κανόμπιο, Κούλιτς, Σιατραβάνης

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Νασούτι, Μανωλάς (78' λ.τ. Ντρπιτς), Γεωργέας, Ντιόπ, Καφές, Λαγός, Έντερ (66' Μπερνς), Λυμπερόπουλος (46' Γκερέιρο), Μπαχά

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Γιάχιτς, Μίτσελ, Μπλάνκο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσινιάρης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Κωσταράς (Αιτ/νίας)

ΓΗΠΕΔΟ: «AEL FC ARENA»



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x