Stoiximan Super League

Live: Λάρισα-ΑΕΚ 2-3 (Τελικό)

Στην… κατοικία της Football League συνόδεψε η ΑΕΚ τη Λάρισα! Πιστή στην υπόσχεση πως θα είναι… κυρία μετά το «Καραϊσκάκη», η «Ένωση» επικράτησε 3-2 στο «AEL FC ARENA» και αποχαιρέτησε -όπως και η υπόλοιπη Σούπερ Λίγκα- τους «βυσσινί» μετά από πέντε χρόνια (και για τρίτη φορά στην ιστορία τους). Ευκολότερη απ’ όσο δείχνει το σκορ η επικράτηση των «κιτρινόμαυρων», που προηγούνταν ήδη 3-0 (2’ Μανωλάς, 4’, 18’ Λαγός) μέχρι το εικοσάλεπτο.

Στην… κατοικία της Football League συνόδεψε η ΑΕΚ τη Λάρισα!

Πιστή στην υπόσχεση πως θα είναι… κυρία μετά το «Καραϊσκάκη», η «Ένωση» επικράτησε 3-2 στο «AEL FC ARENA» και αποχαιρέτησε -όπως και η υπόλοιπη Σούπερ Λίγκα- τους «βυσσινί» μετά από πέντε χρόνια (και για τρίτη φορά στην ιστορία τους).

Ευκολότερη απ’ όσο δείχνει το σκορ η επικράτηση των «κιτρινόμαυρων», που προηγούνταν ήδη 3-0 (2’ Μανωλάς, 4’, 18’ Λαγός) μέχρι το εικοσάλεπτο.



90'+3': Λήξη του αγώνα

89' - Κίτρινη κάρτα για τη Λάρισα: Δυνατό τάκλιν του Τσιμπάμπα πάνω στον Γεωργέα.

88' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Ο Καράμπελας καθυστερεί κι εκείνος την εκτέλεση ενός πλαγίου άουτ και βλέπει επίσης κίτρινη.

85' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Τη βλέπει ο Γεωργέας για καθυστέρηση.

80' - ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ!: Ο Βενετίδης χτύπησε με το χέρι -εκτός φάσης- τον Λαγό (που έπεσε πάντως και θεαματικά) και είδε τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

79' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Ο Νασούτι έκανε ένα δυνατό τάκλιν στον Κατσιαρό.

78' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Μανωλάς τραυματίστηκε (μετά από χτύπημα που δέχθηκε στο πρόσωπο) και έδωσε τη θέση του στον Ντρπιτς -που ντεμπουτάρει με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

70' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Τη δέχεται ο Ντιόπ, που συνέχισε τη φάση και σκόραρε, ενώ είχε υποδειχθεί νωρίτερα φάουλ στη διεκδίκησή του με τον Νταμπίζα.

68' - Κίτρινη κάρτα για τη Λάρισα: Τη βλέπει ο Βενετίδης, για δυνατό μαρκάρισμα στον Ντιόπ.

67' - Αλλαγή για τη Λάρισα: Ο Μπλάζεκ αντικαθιστά τον Πανκράτ.

66' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Στη θέση του Έντερ περνάει ο Μπερνς.

61' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ!: Μετά από βαθιά μπαλιά του Κατσιαρού και απευθείας γύρισμα του Βενετίδη από αριστερά, ο Κουζέν πετάγεται στην περιοχή και με προβολή μειώνει κι άλλο για τη Λάρισα!

55': Ο Τσιμπάμπα βρίσκει χώρο και σουτάρει έξω από την περιοχή, αλλά ο Σάχα πέφτει στη δεξιά του γωνία και μπλοκάρει.

50': Γκολ που δεν μετράει για την ΑΕΚ. Μετά από σέντρα από αριστερά και κεφαλιά-πάσα του Μπαχά πάνω από την τελική γραμμή, ο Νασούτι σπρώχνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα. Ο βοηθός, όμως, δείχνει ότι η μπάλα είχε περάσει άουτ, πριν τη γυρίσει ο Μαροκινός.

46': Έναρξη του β' μέρους

46' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Γκερέιρο αντικατέστησε τον Λυμπερόπουλο.

46' - Αλλαγή για τη Λάρισα: Στη θέση του Κόζακ μπήκε ο Κατσιαρός.

45': Λήξη του ημιχρόνου

44' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ!: Ο Μετίν κοντρολάρει ωραία τη μπαλιά του Πανκράτ από δεξιά, γυρίζει και με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή, στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Σάχα!

41': Η μπάλα -μετά από ωραία ενέργεια του Καφέ- στρώνεται στον Λυμπερόπουλο, εκείνος πλασάρει από θέση μέσα αριστερά, αλλά ο Αμπάρης πέφτει στη γωνία και αποκρούει.

39': Μετά από ωραία σέντρα από αριστερά, ο Νταμπίζας πιάνει την κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Σάχα.

32': Ο Τσιμπάμπα ελίσσεται έξω από την περιοχή καο πιάνει το συρτό σουτ, αλλά η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Σάχα.

27': Μετά από εκτέλεση φάουλ του Έντερ από αριστερά, ο Ντιόπ πιάνει την κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

18' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ! Ο Γεωργέας βγαίνει και πάλι επικίνδυνα από δεξιά, προλαβαίνει την έξοδο του Αμπάρη και γυρίζει την μπάλα και ο Λαγός -που γίνεται αποδέκτης της στο ημικύκλιο- ντριμπλάρει έναν αντίπαλο και τη στέλνει στην ανυπεράσπιστη εστία!

12': Προσπαθεί να ισορροπήσει το παιχνίδι η Λάρισα, αλλά εξακολουθεί να δείχνει σοκαρισμένη από το ξεκίνημα του ματς.

4' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Ο Καφές βγάζει εξαιρετική κάθετη μπαλιά για τον Λαγό, που βγαίνει "στην πλάτη" της άμυνας και πλασάρει με άνεση τον Αμπάρη μέσα από την περιοχή!

2' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ! Μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Λαγό και τακουνάκι-γύρισμα του Λυμπερόπουλου από το πρώτο δοκάρι, ο Μανωλάς πιάνει το απευθείας βολέ και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα!

1': Καλή φάση για την ΑΕΚ! Σε γύρισμα του Γεωργέα από δεξιά, ο Λαγός σούταρε απευθείας μέσα από την περιοχή, αλλά ο Νταμπίζας πρόλαβε να βάλει την κόντρα και να αποκρούσει σε κόρνερ.

1': Έναρξη του αγώνα



ΛΑΡΙΣΑ (Νίκος Κωστένογλου): Αμπάρης, Βενετίδης, Ταυλαρίδης, Νταμπίζας, Μελίσσης, Κουζέν, Μετίν, Πανκράτ (67' Μπλάζεκ), Τσιμπάμπα, Κολοβέτσιος, Κόζακ (46' Κατσιαρός)

Στον πάγκο: Τσοντοφάλσκι, Ρέντζας, Κανόμπιο, Κούλιτς, Σιατραβάνης

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Νασούτι, Μανωλάς (78' λ.τ. Ντρπιτς), Γεωργέας, Ντιόπ, Καφές, Λαγός, Έντερ (66' Μπερνς), Λυμπερόπουλος (46' Γκερέιρο), Μπαχά

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Γιάχιτς, Μίτσελ, Μπλάνκο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσινιάρης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Κωσταράς (Αιτ/νίας)

ΓΗΠΕΔΟ: «AEL FC ARENA»



Ούτε… δέκα απουσίες δεν μετρούν οι δύο ομάδες, ενόψει του σημερινού ματς. Τόσο ο Νίκος Κωστένογλου, όσο και ο Μανόλο Χιμένεθ θα στερηθούν -για διαφορετικούς λόγους- αρκετούς βασικούς τους ποδοσφαιριστές.

Ενώ, λοιπόν, ο Έλληνας τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Ρομέου, Ιγκλέσιας, Σίμιτς και τους τιμωρημένους Αμπουμπακάρι και Ταλ, ο Ανδαλουσιανός άφησε στην Αθήνα τους Δέλλα, Ματέος, Μάκο, Γκέντσογλου και αναγκάστηκε να πάρει τους (όχι 100% έτοιμους) Καφέ και Μίτσελ στην αποστολή.

Από… όχι ακριβώς κολακευτικές επιδόσεις στο πρωτάθλημα προέρχονται οι δύο αντίπαλοι. Στις τελευταίες 8 αγωνιστικές, η Λάρισα έχει νικήσει μόνο τον Παναθηναϊκό (5 ισοπαλίες και 2 ήττες στα υπόλοιπα), ενώ στα προηγούμενα 19 παιχνίδια της, η ΑΕΚ έχει φύγει λιγότερες φορές με τη νίκη, απ’ όσες έφυγε χωρίς αυτή (9 νίκες, 4 ισοπαλίες, 6 ήττες).

Η σημερινή θα είναι η τρίτη αναμέτρηση των δύο ομάδων τη φετινή χρονιά. Στις προηγούμενες δύο (μία για τον α’ γύρο του πρωταθλήματος και άλλη μια για το Κύπελλο), η ΑΕΚ έκανε περίπατο, πετυχαίνοντας από τέσσερα γκολ (4-0 στο ΟΑΚΑ και ίδιο σκορ στο «AEL FC ARENA»).



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x