Nations League

Γονάτισε την Ιρλανδία η ασταμάτητη Εθνική, το αφιέρωσε στον Τζορτζ και πάει σε μάχη πρωτιάς με την Αγγλία!

Εθνική… 4x4! Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς λύγισε και την Ιρλανδία επικρατώντας 2-0 στο εν Ελλάδι αποχαιρετισμό του αδικοχαμένου Τζορτζ Μπάλντοκ και περιμένει την Αγγλία για μία μάχη πρωτιάς.

Πάει κι αυτό! Η Ελλάδα καθάρισε την Ιρλανδία (και εντός), επικρατώντας 2-0 στο «καυτό» Καραϊσκάκη, διατήρησε το απόλυτο και το +3 από τη 2η Αγγλία και αφιέρωσε τη νίκη στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ.

Το δεξί του Μπακασέτα (48’) έδειξε τον δρόμο προς τη νίκη, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μάνταλος έκλεψε (αξιοποιώντας το λάθος του γκολκίπερ Κέλεχερ) την «κλείδωσε». Πλέον, η γαλανόλευκη πάει σε «τελικό» πρωτιάς με την «τρία λιοντάρια» στο ΟΑΚΑ.



Στο μυαλό του κόουτς
Με 4-2-3-1 παρέταξε την Εθνική ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Στο τέρμα ο Βλαχοδήμος, με τους Μαυροπάνο και Χατζηδιάκο να είναι τα στόπερ, ενώ Ρότα και Γιαννούλης τα μπακ. Στα χαφ το δίδυμο των Κουρμπέλη και Σιώπη διατηρείται, ενώ Μασούρας και Τζόλης θα είναι στα «φτερά» και ο Μπακασέτας πίσω από τον Παυλίδη.

Με 4-2-3-1, αλλά πιο υβριδικό σχηματισμό η Ιρλανδία. Στο τέρμα ο Κέλεχερ, οι Κόλινς-Σκέιλς στο κέντρο της άμυνας, Ο ‘Σέι και Μπρέιντι τα μπακ, Σμόντικς και Νάιτ τα χαφ, με τους Ογκμπένε και Πάροτ στα «φτερά», ενώ ο Φέργκιουσον ήταν στην κορυφή. Σε θέση επίθεσης, έπαιζε με τριάδα (Ο 'Σέι, Κόλινς, Σκέιλς) στην άμυνα, ο Μπρέιντι έπαιρνε όλη την αριστερή πλευρά και ο Ογκμπένε τη δεξιά.

Το ματς
Η Εθνική προσπάθησε να φέρει στα μέτρα της το παιχνίδι με το ξεκίνημα, παίρνοντας την κατοχή της μπάλας. Ωστόσο, η Ιρλανδία είχε την πρώτη απειλή, χάνοντας πολύ μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 4ο λεπτό! Στο γέμισμα του Κουρμπέλη, η μπάλα κόντραρε στον Ρότα και έφτασε στον Φέργκιουσον που βρέθηκε φάτσα με τον Βλαχοδήμο και έπειτα από κόντρα που του έβαλε ο μπακ της ΑΕΚ έκανε κακό σουτ και αστόχησε.

Η πρώτη καλή στιγμή της Ελλάδας, έστω και αν δεν ήταν τόσο καλή όσο της Ιρλανδίας ήρθε στο 8ο λεπτό. Ο Μπακασέτας έψαξε τον Παυλίδη, αλλά του επέστρεψε η μπάλα και το σουτ με το δεξί κόντραρε, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω σε κόρνερ. Στο 11’ ο Παυλίδης γύρισε την μπάλα, αυτή κόντραρε και ο Μασούρας με μονοκόμματο σουτ απείλησε τον Κέλεχερ που έδιωξε. Πρωταγωνιστής ήταν και δύο λεπτά μετά ο άσος του Ολυμπιακού, που είδε τις δύο προσπάθειές του να καταλήγουν στα σώματα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Εθνικής σε αυτό το διάστημα χάθηκε στο 19’. Ο Μπακασέτας έκανε τρομερή κίνηση, αδειάζοντας τον Σκέιλς, σούταρε με το δεξί, ο Κέλεχερ έδιωξε με τα πόδια και η μπάλα έκανε σπόντα στον Παυλίδη που δεν πρόλαβε να σουτάρει, με τον Ιρλανδό γκολκίπερ να μπλοκάρει.



Στο 25’ ο πολύ δραστήριος Τζόλης έκανε τακουνάκι για τον Παυλίδη που εκτέλεσε με το αριστερό από κάπως πλάγια θέση και η μπάλα πέρασε εκτός σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά μετά, η Ελλάδα έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Τζόλης ήταν ξανά κινητήριος μοχλός, αφού, μετά την κάθετη του Μπακασέτα, ελίχθηκε ωραία και σέρβιρε στον Γιαννούλη που βρέθηκε σε θέση βολής και εκτέλεσε με το αριστερό, αλλά ο Κέλεχερ, ο οποίος είχε προλάβει να κλείσει τη γωνία του, έδιωξε.

Μετά από αυτ΄πο το καλό διάστημα της Ελλάδας, η Ιρλανδία προσπάθησε «χτυπήσει» στην κόντρα αξιοποιώντας την ταχύτητά της. Στη μία περίπτωση διάβασε τη φάση και έδιωξε ο Ρότα στο 36’, ενώ τρία λεπτά μετά ο Ογκμπένε ταλαιπώρησε την άμυνά μας και ο Χατζηδιάκος έδιωξε σε κόρνερ. Αυτή ήταν η τελευταία απειλή στις δύο περιοχές στα πρώτα 45 λεπτά.



Πολύ δυνατά μπήκε μετά την ανάπαυλα η Εθνική. Στο 47’ ο Μπακασέτας από καλή θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κέλεχερ, καθώς το σουτ του δεν ήταν όσο δυνατό έπρεπε και ο 25χρονος γκολκίπερ της Λίβερπουλ μπλόκαρε χαμηλά.

Αυτή η φάση αποδείχθηκε προειδοποίηση, με τον Μπακασέτα σχεδόν ένα λεπτό μετά (έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Τζόλη) να εκτελεί με το δεξί από τα όρια της περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Το τέρμα το αφιέρωσε προφανώς στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ.





Η πιο επικίνδυνη κατάσταση στα καρέ της Εθνικής σε αυτό το διάστημα ήρθε στο 56’, με τον Μπρέιντι να γεμίζει με φάουλ από τα δεξιά με το αριστερό και τον Βλαχοδήμο να διώχνει με γροθιές.



Η Ιρλανδία είχε καλή στιγμή στο 69’ με κεφαλιά του Τέιλορ από εξαιρετική θέση. Στο 72’ ο Γιοβάνοβιτς έβαλε φρέσκα πόδια με Δουβίκα και Ζαφείρη (αντί Παυλίδη και Μπακασέτα), επενδύοντας πολύ στην ταχύτητά τους και στην κόντρα επίθεση.

Η τελευταία επικίνδυνη κατάσταση στα καρέ μας ήρθε στο 87’, με το γυριστό σουτ του Τέιλορ στο 87’ που μπλόκαρε ο Βλαχοδήμος. Στις καθυστερήσεις, ο Μάνταλος τελείωσε το ματς. Ο Κέλεχερ έκανε λάθος πάσα υπό την πίεση του άσου της ΑΕΚ, που πήρε την μπάλα, προχώρησε και με την εστία ανυπεράσπιστη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.



Το φιλμ του αγώνα

MVP: Ο Μανώλης Σιώπης. Ήταν… παντού, «όργωσε» το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ερχόμενος με φόρα από το Γουέμπλεϊ, όπου και εκεί είχε έκανε εξαιρετική εμφάνιση. Είχε μία πολύ μεστή και ώριμη παρουσία σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, δείχνοντας ανίκητος σε όλες τις μονομαχίες, τόσο στο έδαφος όσον και στον αέρα!



Σφυρίχτρα: Κάποιο λάθος δεν έγινε το οποίο να καθόρισε το αποτέλεσμα. Λαθάκια έγιναν από τον Ολλανδό. Θέλησε να επιτρέψει αρχικά το σκληρό παιχνίδι, με σκοπό να έχει καλό ρυθμό ο αγώνας. Ωστόσο, κατά διαστήματα τα μπέρδεψε, αλλάζοντας τακτική στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να τιμωρήσει πιο αυστηρά με κάρτες τους Έλληνες διεθνείς, ενώ οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν χωρίς κάρτα το ματς.

Ελλάδα (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος - Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιακός, Γιαννούλης – Κουρμπέλης (82’ Μάνταλος) - Σιώπης, Μασούρας (65’ Πέλκας), Μπακασέτας (72’ Ζαφείρης), Τζόλης (82’ Τσιμίκας), Παυλίδης (73’ Δουβίκας)

Ιρλανδία (Χέιμιρ Χάλγκριμσον): Κέλεχερ - Ο ‘Σέι (82’ ΜακΑτίρ), Κόλινς, Σκέιλς, Μπρέιντι - Κούλεν, Σμόντικς (73’ Τζόνστον), Νάιτ (73’ Μόλυμπι) - Ογκμπένε (57’ Εμποσέλε), Πάροτ - Φέργκιουσον (57’ Φέργκιουσον)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x