Europa League

Ολυμπιακός: Το προφίλ των αντιπάλων του στη League Phase του Europa League

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις ομάδες που θα βρει απέναντί του ο Ολυμπιακός στη League Phase του φετινού Europa League.

Καλή μπορεί να χαρακτηριστεί η κλήρωση του Ολυμπιακού στη League Phase του Europa League. Βέβαια, καλή ή κακή την κάνει αντίστοιχα και η κάθε ομάδα με την απόδοσή της μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που μένει να φανεί στα οκτώ ματς των «ερυθρόλευκων».

Σίγουρα, υπάρχουν γνώριμοι αντίπαλοι και ο κάτοχος του Conference League καλείται να προκριθεί στα νοκ-άουτ της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ρέιντζερς



Ολυμπιακός: Το προφίλ των αντιπάλων του στη League Phase του Europa League

Σεζόν στην Ευρώπη χωρίς ομάδα από τη Βρετανία λίγο δύσκολο να υπάρξει για τον Ολυμπιακό. Η Ρέιντζερς θα φιλοξενηθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με τους «προτεστάντες» να αποτελούν ένα σύνολο με ευρωπαϊκή εμπειρία. Την τελευταία διετία προσπαθεί να ξεφύγει εκ νέου από τη σκιά της Σέλτικ, γι’ αυτό και φέτος ξόδεψε σχεδόν 13 εκατ. ευρώ σε μεταγραφές, παίρνοντας μεταξύ άλλων τους Ντιομαντέ, Πρέπερ και Ιγκαμανέ.

Ο Βέλγος, Φιλίπ Κλεμάν, αποτελεί τον τεχνικό της Ρέιντζερς εδώ και ενάμιση χρόνο, με την ομάδα να προσπαθεί να παίξει άμεσο ποδόσφαιρο. Έχει ζητήματα ανασταλτικά, αλλά επιθετικά είναι ιδιαίτερα γρήγορη και επικίνδυνη ομάδα. Δεν τρομάζει, όμως…

Πόρτο



Ολυμπιακός: Το προφίλ των αντιπάλων του στη League Phase του Europa League

Το ταξίδι στην Πορτογαλία είναι επίσης ένα συχνό φαινόμενο για τον Ολυμπιακό. Αυτή τη φορά, το «Ντραγκάο» θα αποτελέσει τον προορισμό της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, με την Πόρτο να έχει ένα πανάκριβο (300 εκατ. ευρώ χρηματιστηριακή αξία) ρόστερ γεμάτο ποιότητα. Νέα εποχή πλέον με τον Βίλας-Μπόας για πρόεδρο και τον Βίτορ Μπρούνο στον πάγκο, με αρκετές προσθαφαιρέσεις μέχρι σήμερα. Έχει ξοδέψει 30 εκατ. ευρώ, ενώ έβαλε στα ταμεία της 58! Αποχώρησαν οι Κονσεϊσάο, Εβανίλσον, ενώ ήρθε ο Ομορόντιον.

Ντιόγκο Κόστα, Βαρέλα, Πεπέ και Γκαλένο μεταξύ των αστέρων των «δράκων», ενώ αξιοσημείωτη είναι η επιστροφή του Νταβίντ Κάρμο ως αντίπαλος.

Μπράγκα





Άλλο ένα γνώριμο αντάμωμα, αφού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα επιστρέψει ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και νυν της Μπράγκα, Κάρλος Καρβαλιάλ, όπως και ο χαφ, Αντρέ Όρτα. Αποτελεί μια ομάδα που παίζει κάθε χρόνο στην Ευρώπη, ενώ είναι η τέταρτη δύναμη στην Πορτογαλία. Ζορίστηκε για να μπει στη League Phase, όπου και απέκλεισε οριακά την Ραπίντ Βιέννης.

Ξεχωρίζουν οι Σιμόν Μπανζά, Ρικάρντο Όρτα, Ροντρίγκο Σαλαζάρ, Βίκτορ Γκόμες και Μπρούμα σε ένα ρόστερ γεμάτο ποιότητα, ταχύτητα αλλά και μπόλικες αμυντικές αδυναμίες.

Λιόν



Ολυμπιακός: Το προφίλ των αντιπάλων του στη League Phase του Europa League

Έχουν συναντηθεί ξανά στο παρελθόν, αλλά έχουνε πολλά χρόνια για να βρεθούν και πάλι σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Γαλλίας, η οποία προσπαθεί να ορθοποδήσει και να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές πορείες και στους εγχώριους τίτλους. Έχει οικονομικά ζητήματα, αλλά την ίδια ώρα διαθέτει και ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ με παίκτες από το πάνω ράφι. Όπως και μια έδρα σχεδόν 60 χιλ. οπαδών, το Groupama Stadium

Ο Πιερ Σαζ εδώ και σχεδόν ένα χρόνο στον πάγκο των «λιονέ», με τους Σερκί, Λακαζέτ, Μανγκαλά, Μπενραχμά, Μικαουτάτζε και Νιακατέ να ξεχωρίζουν από το ρόστερ. Και δεν είναι, ασφαλώς, οι μοναδικοί…

Καραμπάγκ



Ολυμπιακός: Το προφίλ των αντιπάλων του στη League Phase του Europa League

Μία υποτιμημένη αλλά ιδιαίτερα σοβαρή και σταθερή ομάδα, η οποία διαρκώς αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και διαθέτει εμπειρία από αυτές. Στον πάγκο της βρίσκεται ο Κουρμπάν Κουρμπάνοφ από το 2008, συμπληρώνοντας 16 συναπτά έτη ως προπονητής της. Ασφαλώς, οι επιτυχίες των Αζέρων ανήκουν σε πολύ μεγάλο βαθμό στον 52χρονο τεχνικό, ενώ στο ρόστερ υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που χρήζουν προσοχής. Όπως οι Ζουνίνιο, Κοχάλσκι, Αντράντε αλλά και ο πρώην μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού, Μπενζιά.

Μάλμε





Ασφαλώς, θα γίνει το κατάλληλο σκάουτινγκ και από τα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, όπου η Μάλμε κατάφερε να προχωρήσει στα playoffs του Champions League. Μέχρι βέβαια να παίξει με τον Ολυμπιακό, ασφαλώς και θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στο ρόστερ της. Ομάδα που αρέσκεται να επιβάλει τον ρυθμό της, ιδιαίτερα στο γήπεδό της. Το «Eleda Stadium» των 22.500 θέσεων είναι μια απαιτητική έδρα, ενώ προσφάτως έχασε τον κορυφαία παίκτη της, τον Νανάσι που πουλήθηκε στο Στρασβούργο.

Χακσαμπάνοβιτς, Μποτχάιμ, Πένια, Τελίν μεταξύ των ποδοσφαιριστών που ξεχωρίζουν σε μια ομάδα με ταχύτητα, επιθετικότητα αλλά και κακή ανασταλτική λειτουργία.

Στεάουα Βουκουρεστίου





Η πιο ιστορική ομάδα της Ρουμανίας, με ευρωπαϊκό τρόπαιο στην κατοχή της και τα τελευταία χρόνια με διάθεση για αρκετές επενδύσεις με σκοπό να σταθεροποιηθεί και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ρόστερ το οποίο σε μεγάλο ποσοστό αποτελείται από ποιοτικούς Ρουμάνους παίκτες, αλλά και με προπονητή τον Κύπριο, Ηλία Χαραλάμπους.

Έδρα της το «Arena Nationala», το οποίο χωράει 55.634 φιλάθλους, οι οποίοι δημιουργούν ζεστή ατμόσφαιρα. Πήρε τον εξτρέμ Στεφανέσκου με 1,3 εκατ. ευρώ το φετινό καλοκαίρι, ενώ έδωσε τον Φλορινέλ Κομάν στην Αλ Γκαράφα με 5,2.


Τβέντε



Ολυμπιακός: Το προφίλ των αντιπάλων του στη League Phase του Europa League

Την περασμένη σεζόν επέστρεψε στις… υψηλές πτήσεις, καταφέρνοντας να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή της παρουσία. Ασφαλώς, δεν τρομάζει, αλλά πάντα μια ολλανδική ομάδα χρειάζεται προσοχή. Ο Γιόσεφ Ούστινγκ στα 52 του χρόνια είναι ο προπονητής την τελευταία διετία, παρατάσσοντας ένα σύνολο που παίζει φουλ επιθετικά.

Ο Σεμ Στάιν ξεχωρίζει, ενώ εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές είναι και οι Λάμερς, Σάντιλεκ, Χίλγκερς και Ροτς, με τον πολύπειρο Βολφσβίνκελ να είναι ο αρχηγός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x