Champions League

«Βασίλισσα» Λιλ, έσπασε αήττητο 17 μηνών της Ρεάλ στο Champions League!

Kαι όμως η Ρεάλ Μαδρίτης έχασε στο Champions League! Οι πρωταθλητές Ευρώπης, 17 μήνες μετά το 4-0 από τη Σίτι στο Μάντσεστερ παρουσιάστηκαν αγνώριστοι στη Λιλ γνωρίζοντας ήττα 1-0!

Βασίλισσα Λιλ, έβαλε φρένο στο αήττητο της Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League! H oμάδα του Μπρούνο Ζενεσιό, ήταν ψυχωμένη απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μετά από 17 μήνες χάρη σε γκολ του Ντέιβιντ με πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου! (1-0)

Μεγάλος πρωταγωνιστής των γηπεδούχων ο Σεβαλιέ, που έβαλε «στοπ» σε προσπάθειες των Ρίντιγκερ, Γκιουλέρ και Βινίσιους στην τελική ευθεία του ματς, «μοιραίος» ο Καμαβινγκά για τη Ρεάλ Μαδρίτης καθώς υπέπεσε στο πέναλτι που έκρινε την αναμέτρηση.

Το ματς:

Δραστήρια η Λιλ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον Αντρέ να έχει την μπάλα στην κατοχή του και να την περνά κάθετα στον Ντέιβιντ με πολλές αξιώσεις, ωστόσο ο Καναδός άνοιξε το κοντρόλ και η άμυνα της Ρεάλ καθάρισε. Η πρώτη καλή στιγμή του ματς κατεγράφη στο 6' όταν ο Μπέλιγχαμ έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, έκανε αμέσως τη μεταβίβαση στον Βινίσιους, όμως το πλασέ του Βραζιλιάου από την κορυφή της περιοχής, σταμάτησε στον έτοιμο, Σεβαλιέ.

Ο ρυθμός του ματς παρέμενε εξαιρετικός και στο 16' οι «μερένχες» έχασαν μια ακόμη καλή ευκαιρία με τον Βαλβέρδε να κάνει το πλασέ, την μπάλα να κοντράρει και τον Μπέλιγχαμ να μην μπορεί να αξιοποήσει το ριμπάουντ στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανέβασε τις εντάσεις της στο ματς και τρία λεπτά αργότερα πλησίασε πιο κοντά από ποτέ στο 0-1. Τρομερό σλάλομ του Έντρικ ο οποίος μπήκε στην περιοχή, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Σεβαλιέ.

Οι γηπεδούχοι αναζητούσαν μια καλή στιγμή και στο 25' λίγο έλειψε να πάρουν προβάδισμα. Ο Ζεγκρόβα εξαπέλυσε ένα... φαρμακερό σουτ ο Λούνιν απέκρουσε με υπερένταση, ενώ στη συνέχεια ο Ντέιβιντ δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα με τον Ουκρανό να διώχνει σε κόρνερ.



Στο 32' ο Σεβαλιέ πρόλαβε την κάθετη του Καμαβινγκά στον Βινίσιους, όμως στις καθυστερήσεις η Λιλ κατάφερε με απρόσμενο τρόπο να πάρει προβάδισμα. Από φάουλ που εκτέλεσε ο Ζεγκρόβα η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Καμαβινγκά με τον Mαριάνι να καταλογίζει πέναλτι, σωστά, έπειτα και από έλεγχο στο VAR. O Nτέιβιντ ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Λούνιν, βάζοντας μπροστά τη Λιλ.



H εικόνα της Ρεάλ Μαδρίτης και το... φαρμακερό σουτ του Ζεγκρόβα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, θορύβησαν τον Κάρλο Αντσελότι ο οποίος έριξε στο ματς Εμπαπέ, Μόντριτς, Φραν Γκαρθία και Αρντά Γκιουλέρ. Οι αντεπιθέσεις της Λιλ ήταν πολύ επικίνδυνες και δημιουργούσαν ρήγματα στην άμυνα της Ρεάλ η οποία ήταν τοποθετημένη στη σέντρα.

Παρά τις αλλαγές του Αντσελότι η Ρεάλ Μαδρίτης είχε μπλοκαριστεί από την πολύ καλά στημένη άμυνα της Λιλ. Όσες ευκαιρίες δεν μπόρεσαν να φτιάξουν οι παίκτες της Ρεάλ, της έχασαν σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων. Στο 85' από πίεση του Εμπαπέ ο Βινίσιους έκανε τη σέντρα από τα αριστερά ο Γκιουλέρ έκανε την κεφαλιά, ο Ρίντιγκερ την προβολή, όμως ο Σάντος απομάκρυνε στη γραμμή με τον Μπέλιγχαμ να μην μπορεί να σκοράρει στην επαναφορά.

Αμέσως μετά οι «μερένχες» έχασαν μια ακόμη σπουδαία στιγμή με τον Ρίντιγκερ να κάνει την κεφαλιά πάσα, όμως ο προωθημένος Ρίντιγκερ δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών οι φιλοξενούμενοι απώλεσαν τη μεγαλύτερη τους ευκαιρία στο ματς. Ο Μόντριτς με υπέροχη γλυκιά σέντρα είδε την κίνηση του Γκιουλέρ, αυτός αμαρκάριστος έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του ψύχραιμου Σεβαλιέ.



Τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων της Τετάρτης 02/10

Τζιρόνα-Φέγενορντ 2-3
(19' Λόπεθ, 73' Φαν ντε Μπέεκ - 23' αυτ. Ερέρα, 33' Μιλάμπο, 79' αυτ. Κρέιτσι)
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Αταλάντα 0-3
(21' Τζιμσίτι, 44' Λούκμαν, 48' Μπελανόβα)
Άστον Βίλα-Μπάγερν Μονάχου 1-0
(79' Ντουράν)
Μπενφίκα-Ατλέτικο Μαδρίτης 4-0
(13' Ακτούρκογλου, 52' Ντι Μαρία, 75' Μπα. 84' Κοκτσού)
Ντινάμο Ζάγκρεμπ-Μονακό 2-2
(45'+3' Σούτσιτς, 66' Mπατούρινα - 74' Σαλισού, 90' Ζακάρια)
Λιλ-Ρεάλ Μαδρίτης 1-0
(45' Ντέιβιντ)
Λίβερπουλ-Μπολόνια 2-0
(11' ΜακΆλιστερ, 75' Σαλάχ)
Λειψία-Γιουβέντους 2-3
(30',65' Σέσκο - 50', 69' Bλάχοβιτς, 82' Κονσεϊσάο)
Στουρμ Γκρατς-Κλαμπ Μπριζ 0-1
(23' Τζολής)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x