sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΠΑΟΚ: Γκολ στο 90+, αυτή η αγαπημένη συνήθεια…

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει τον Ατρόμητο με γκολ στο 96' και το sport-fm.gr, θυμίζει τις περιπτώσεις που ο «Δικέφαλος» το έχει κάνει ξανά, τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η αγαπημένη συνήθεια του ΠΑΟΚ να παίρνει το τρίποντο στο φινάλε των αναμετρήσεων παρουσιάστηκε από νωρίς φέτος. Ο «Δικέφαλος του βορρά» επικράτησε με 2-1 του Ατρόμητου για την δεύτερη αγωνιστική της Super League, με ήρωα τον Καλέντ Νάρεϊ που σκόραρε στο 96’. Μάλιστα η ομάδα από το Περιστέρι, το έχει πάθει ξανά, όταν ο Κρέσπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (90+2’) για να «δραπετεύσει» ο ΠΑΟΚ με 3-2 στο «Δημοτικό στάδιο Περιστερίου», για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, της σεζόν 2019/2020.



Η σπουδαιότερη νίκη (2-1) για τον «Δικέφαλο» ήρθε κόντρα στον Ολυμπιακό για τον τελικό Kυπέλλου Ελλάδας της σεζόν 2020/2021. Ο Μίχαελ Κρμέντσικ, με το πέμπτο γκολ στη διοργάνωση «χάρισε» το τρόπαιο στην ομάδα του.



Η «αδράνεια» της άμυνας του Ολυμπιακού σχολιάστηκε «ποικιλοτρόπως», μιας και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν βρεθεί σε ανάλογη κατάσταση περίπου δέκα μήνες πριν, όταν το γκολ του Ενέα Μιχάι (0-1 στο 90), τους στέρησε το αήττητο πρωτάθλημα.



Πριν φτάσει στον τελικό του 2021 ο ΠΑΟΚ είχε αποκλείσει την ΑΕΚ, σκοράροντας δύο φορές μετά το 90'. Στο Ολυμπιακό Στάδιο, το γκολ του Τόμας Μουργκ, έδωσε την εκτός έδρας νίκη με 1-0 (90+4) και «έχρισε» τον «Δικέφαλο του βορρά» φαβορί για τη ρεβάνς. Εκεί η «Ένωση» προηγήθηκε με γκολ του Γαλανόπουλου και μπήκε ξανά στο κόλπο της πρόκρισης, αλλά, αρχικά ο Κρμέντσικ στο 84’ και ο Ζίβκοβιτς στο 90+6’, έδωσαν την νίκη στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Την επόμενη χρονιά το έργο επαναλαμβάνεται. Σε συνδυασμό με το 0-0 της πρώτης αναμέτρησης στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ ήταν αναγκασμένος να κερδίσει στο ΟΑΚΑ, όπως και έγινε. Το γκολ του Σιμοές στο 83’, δεν έμεινε αναπάντητο, με τον «Δικέφαλο του βορρά», να σκοράρει στο 90+5’ με τον Κούρτιτς και στο 90+7’ με τον Μιτρίτσα και να παίρνει πανηγυρικά την πρόκριση για τα ημιτελικά μετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι.





Αναλυτικά τα αποτελέσματα που ο ΠΑΟΚ κέρδισε με γκολ μετά το 90, την τελευταία πενταετία:
Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 2-3 (Χοσέ Κρέσπο)
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1 (Ενέα Μιχάι)
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (Ομάρ Ελ Καντουρί)
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-1 (Τόμας Μουργκ)
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1 (Άντριγια Ζίβκοβιτς)
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2 (Μίκαελ Κρμέτσικ)
ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 3-2 (Γιασμίν Κούρτιτς)
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-2 (Γιασμίν Κούρτιτς, Αλεξάντρ Μίτριτσα)
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 (Τσούμπα Άκπομ)

*σε παρένθεση οι σκόρερ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x