sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Πανσερραϊκός 2024/25: Η περσινή σεζόν άνοιξε για τα καλά την όρεξη στα «λιοντάρια»

Μετά από μια εξαιρετική σεζόν στην επιστροφή του στα μεγάλα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, η... όρεξη του Πανσερραϊκού έχει ανοίξει για τα καλά, στοχεύοντας σε μία ακόμα καλύτερη χρονιά.

Αυτός είναι ο Πανσερραϊκός για την αγωνιστική σεζόν 2024/25! Η ομάδα των Σερρών προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν, αφού κατά την επιστροφή της στα μεγάλα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου για πρώτη φορά από το 2011, όχι μόνο δεν «μάσησε» από τον ανταγωνισμό, αλλά κατάφερε να εξασφαλίσει με άνεση την παραμονή της στην κατηγορία. Ουσιαστικά δεν κινδύνεψε ποτέ με το φάσμα του υποβιβασμού, αντιθέτως, μπόρεσε από την 9η θέση της κανονικής διάρκειας να αναρριχηθεί στην πρώτη των playouts και συνολικά στην 7η της τελικής κατάταξης.

Με «σύμμαχο» την έδρα τους, εκεί όπου είχαν ρεκόρ 7-7-3 (ήττες μόνο από ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό), τα «λιοντάρια» στάθηκαν επάξια στην επάνοδό τους στην Stoiximan Super League και πλέον με «προίκα» την περσινή σεζόν στοχεύουν φέτος σε μια παρόμοια, αν όχι, καλύτερη πορεία και στην είσοδο των playoffs 5-8 που χαρίζουν το 5ο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Το καλοκαίρι μόνο ήσυχο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για τον Πανσερραϊκό, ο οποίος και προέβη σε ουκ ο λίγες αλλαγές. Η μεγαλύτερη όλων είναι εκείνη της τεχνικής ηγεσίας, με τον Πάμπλο Γκαρσία να αποχωρεί για τον Ατρόμητο και τον Μιχάλη Γρηγορίου να αναλαμβάνει τη θέση του. Ο 50χρονος Έλληνας προπονητής επέστρεψε στους Σερραίους για τη δεύτερη θητεία του, καθώς είχε προηγηθεί εκείνη για 1,5 σεζόν (Γενάρης του 2012 – Ιούνιος 2013) πριν από έντεκα χρόνια, έχοντας σε αυτό το διάστημα το αξιοπρεπέστατο ρεκόρ 33-16-18. Επιπλέον, πολύ σημαντικό για τον ίδιο – και κατ’ επέκταση για τον σύλλογο – είναι πως για πρώτη φορά μετά το 2017 και τον Πανιώνιο, αναλαμβάνει ομάδα από το ξεκίνημα της καλοκαιρινής προετοιμασίας! Τόσο στον ΠΑΣ Γιάννινα προσφάτως, όσο και στον Ιωνικό και τη Λαμία πριν λίγα χρόνια, είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία των χειμώνα, ενώ, ακόμα το 2019 έκατσε στο «τιμόνι» της ΑΕΛ στα μέσα Αυγούστου.

Πανσερραϊκός: Το προφίλ της ομάδας για τη σεζόν 2024/25

Από εκεί και πέρα, υπήρξαν πολλές προσθαφαιρέσεις και στο έμψυχο δυναμικό του συλλόγου. Συγκεκριμένα, 14 ποδοσφαιριστές αποχώρησαν από το Δημοτικό Στάδιο των Σερρών, ενώ, 13 ακολούθησαν το αντίθετο δρομολόγιο και μάλιστα έπεται συνέχεια στη μεταγραφική ενίσχυση. Από εκείνους που έφυγαν ξεχωρίζουν τα ονόματα των Ουάρντα, Άλεξιτς, Ουεντραόγκο, Πηλέα και Ντάνκερλουι που είχαν βασικό ρόλο στην ομάδα, όπως και του 23χρονου μέσου, Κωνσταντίνου Θυμιάνη.

Στον αντίποδα, σημαντικές κρίνονται οι προσθήκες των εξτρέμ Ντέλετιτς και Σαλαζάρ, εκείνη του Γκουγκεσασβίλι που αντικαθιστά τον Χόβαν κάτω από τα δοκάρια, όπως φυσικά και των Χαντάκια και Καραμανώλη στα στόπερ, αλλά και του 23χρονου Αργεντινού χαφ από τη Σαν Λορέντσο, Φρανσίσκο Περούτσι.





Τι έκανε το καλοκαίρι


Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν, ο Πανσερραϊκός έδωσε συνολικά τέσσερα φιλικά με απολογισμό τρεις ισοπαλίες και μία νίκη. Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι, έμεινε στο 1-1 με τον Λεβαδειακό, για να ακολουθήσει το 5-0 επί της Νίκης Βόλου, και εν συνεχεία οι ισοπαλίες με Λαμία (2-2, νίκη 3-2 πεν.) και ΑΕΛ (0-0). Το γεγονός πως δεν ηττήθηκε σε κανένα από αυτά τα ματς λέει πολλά, ωστόσο, σίγουρα θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος και δουλειά για να φτάσει στο αγωνιστικό του «ταβάνι».

Πανσερραϊκός: Το προφίλ της ομάδας για τη σεζόν 2024/25

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ



ΗΡΘΑΝ:Μίλος Ντέλετιτς (Τράκτορ), Δημήτρης Χαντάκιας (Ζίρα), Φραντσίσκο Περούτσι (Σαν Λορέντσο), Γουίλφριντ Καπτούμ (ΑΕΚ Λάρνακας), Γιώργος Μαρίνος (Ολυμπιακός Β), Ανδρέας Καραμανώλης (Δόξα Κατωκοπιάς), Άγγελος Λιάτσος (ΠΑΣ Γιάννινα), Χουάν Καμίλο Σαλαζάρ (Ιωνικός), Φαμπρίς Καχ (ΑΕΛ Λεμεσού), Βασίλης Κατσουλίδης (Ολυμπιακος Β), Αριστοτέλης Καρασαλίδης (Καλαμάτα), Θανάσης Κουτσογούλας (Ολυμπιακός), Αναστάσιος Σαπουντζής (Ολυμπιακός Β), Λούκα Γκουγκεσασβίλι (Καραμπάγκ).


ΕΦΥΓΑΝ: Αμρ Ουάρντα (Ατρόμητος), Κωνσταντίνος Θυμιάνης (ΠΑΟΚ), Σάββας Μούργος (ΑΕΛ), Αντριάν Χόβαν (Νιετσιέτσα), Κέιν Γούλερι (Ανόρθωση), Άγγελος Οικονόμου (ΑΕΛ), Τάσος Αυλωνίτης (Πανιώνιος), Αναστάσιος Σαπουντζής (Καβάλα), Δημήτρης Ανάκογλου (ΓΣ Μαρκό), Κόστα Άλεξιτς (Ιντγκίρ), Κώστας Πηλέας (Πάφος), Ισμαϊλά Ουεντραόγκο (Ατρόμητος), Νταμίλ Ντένκερλουι (Ελεύθερος), Μαξιμιλιάνο Μορέιρα (Ελεύθερος).

Πανσερραϊκός: Το προφίλ της ομάδας για τη σεζόν 2024/25


ΣΥΝ:
Το πλεονέκτημα του Πανσερραϊκού είναι πως μπαίνει με… κεκτημένη ταχύτητα στον νέο «μαραθώνιο» της Stoiximan Super League μετά το πολύ καλό φινάλε της περσινής σεζόν. Απαλλαγμένος από την ταμπέλα του «νεοφώτιστου», με καλή και δυνατή έδρα, αλλά και με πολύ καλές και στοχευμένες προσθήκες που έγιναν – κυρίως μεσοεπιθετικά – μοιάζει ικανός για μια ομαλή και πετυχημένη σεζόν. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως κύριο και βασικό μέλημά του δεν είναι άλλο από την γρήγορη παραμονή στην κατηγορία, και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο μπορέσει.

Πανσερραϊκός: Το προφίλ της ομάδας για τη σεζόν 2024/25


ΠΛΗΝ:
Λίγο πολύ ό,τι συμβαίνει στις περισσότερες ελληνικές ομάδες. Τα πολλά πήγαινε-έλα του ρόστερ! Μπορεί να έχει κρατήσει ένα σημαντικό μέρος του περσινού του κορμού, ωστόσο, σίγουρα θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να προσαρμοστούν οι νέοι ποδοσφαιριστές, να αποκτήσει ομοιογένεια και φυσικά άπαντες – παλιοί και νέοι – να μάθουν τα «θέλω» και τις απαιτήσεις του Μιχάλη Γρηγορίου.


ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ (4-2-3-1): Γκουγκεσασβίλι – Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρομ, Χαντάκιας, Πεταυράκης – Στάικος, Περούτσι – Ντέλετιτς, Τομάς, Σαλαζάρ – Μπετανκόρ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μιχάλης Γρηγορίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x