sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Παναθηναϊκός: Ο αναβαθμισμένος πρωταθλητής ξεκινά την υπεράσπιση του τίτλου του

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ξεκινά τη νέα σεζόν της Ευρωλίγκας έχοντας φτιάξει ένα πληρέστατο ρόστερ με στόχο το back-to-back.

Μπορεί ένα γνωστό «κλισέ» του αθλητισμού να είναι πως «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει», όμως ο Παναθηναϊκός AKTOR μοιάζει να άλλαξε προς το καλύτερο! Οι «πράσινοι» έκαναν πέρυσι μία σεζόν βγαλμένη από τα πιο... τρελά όνειρα των οπαδών τους και έφτασαν μέχρι την κορυφή της Ευρωλίγκας για έβδομη φορά στην ιστορία τους.

Στο πιο ήρεμο καλοκαίρι των τελευταίων ετών, το «τριφύλλι» κινήθηκε υπομονετικά, κάλυψε τα μεγαλύτερα κενά του με την απόκτηση του Λορέντζο Μπράουν αντί του Λούκα Βιλντόσα και του Ομέρ Γιουρτσεβέν αντί του Όλεκ Μπαλτσερόφσκι, ενώ έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα με την προσθήκη του Τσεντί Οσμάν, φτιάχνοντας το πιο πλήρες ρόστερ στην ιστορία του μετά από αυτό του 2009!

Πλέον, ο Παναθηναϊκός ρίχνεται στο... ρινγκ της Ευρωλίγκας με μοναδικό στόχο να επαναλάβει την περασμένη σεζόν. Φυσικά, κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο και οι «πράσινοι» έχουν έναν «στόχο στην πλάτη» ως οι κάτοχοι του τίτλου, ωστόσο το σύνολο που έχει στα χέρια του ο Εργκίν Αταμάν είναι εντυπωσιακό και διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να φτάσει στην κορυφή.

Παναθηναϊκός AKTOR: Το προφίλ για τη νέα σεζόν της Ευρωλίγκας

Απέκτησε: Λορέντζο Μπράουν (Μακάμπι Τελ Αβίβ), Ομέρ Γιουρτσεβέν (Γιούτα Τζαζ), Τσεντί Οσμάν (Σαν Αντόνιο Σπερς).

Αποχώρησαν: Λούκα Βιλντόσα (Ολυμπιακός), Λευτέρης Μαντζούκας (Άρης-δανεισμός), Όλεκ Μπαλτσερόφσκι (Ουνικάχα Μάλαγα), Νεοκλής Αβδάλας (Περιστέρι-δανεισμός), Νίκος Χουγκάζ (Ανδόρα).

Μεγάλο ατού: Ο Παναθηναϊκός AKTOR ήταν η καλύτερη ομάδα της περασμένης σεζόν και το ρόστερ του μοιάζει αισθητά βελτιωμένο. Οι απογοητευτικοί Βιλντόσα, Μπαλτσερόφσκι αντικαταστάθηκαν από έναν εκ των κορυφαίων γκαρντ στην Ευρωλίγκα (Μπράουν) και έναν παίκτη με έστω και μικρό ρόλο στο NBA (Γιουρτσεβέν). Το μεγάλο κενό στο «3» καλύφθηκε από τον εξαιρετικό Τσεντί Οσμάν, επομένως ο Εργκίν Αταμάν θα διαθέτει φέτος ακόμη καλύτερο υλικό από αυτό που οδήγησε πέρυσι στην κορυφή.

Παναθηναϊκός AKTOR: Το προφίλ για τη νέα σεζόν της Ευρωλίγκας

Μεγάλη αδυναμία: Εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια τέτοια στο ρόστερ των «πρασίνων». Η μεγάλη ηλικία των Κώστα Σλούκα και Λορέντζο Μπράουν είναι ένα κομμάτι που απαιτεί καλή διαχείριση, ενώ οι υψηλές προσδοκίες του κόσμου μετά την περσινή σεζόν αλλά και τη φετινή ενίσχυση θα αποτελέσουν ένα έξτρα «βάρος» πάνω στο σύνολο της ομάδας.

Πολυτιμότερος παίκτης: Πολλοί θα μπορούσαν να διεκδικήσουν αυτόν τον τίτλο, όμως το μεγαλύτερο «βαρόμετρο» αυτής της ομάδας είναι ο Κέντρικ Ναν. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι ίσως ο κορυφαίος παίκτης στην Ευρώπη και φέτος θα είναι ακόμη πιο έτοιμος, έχοντας κάνει προετοιμασία με την ομάδα αλλά και αποκτήσει την εμπειρία μίας πλήρους σεζόν στην Ευρωλίγκα. Από τους βασικούς υποψήφιους για MVP της σεζόν.

Πιθανή «αποκάλυψη»: Ο Παναθηναϊκός AKTOR διαθέτει ένα «αστεράτο» ρόστερ, επομένως λίγοι παίκτες θα μπορούσαν να αποτελέσουν «αποκάλυψη» αν παίξουν καλά. Ένας εξ αυτών είναι ο Ομέρ Γιουρτσεβέν, του οποίου το όνομα δεν έκανε αρχικά... γκελ στον κόσμο όμως ήδη αυτό φαίνεται να αλλάζει. Αν ο Τούρκος σέντερ συνεχίσει με το εντυπωσιακό αγωνιστκό πρόσωπο της προετοιμασίας, οι «πράσινοι» μοιάζουν στα χαρτιά ένα σύνολο χωρίς ελαττώματα.

Παναθηναϊκός AKTOR: Το προφίλ για τη νέα σεζόν της Ευρωλίγκας

Μεγαλύτερο ερωτηματικό: Όπως αναφέραμε και παραπάνω, ο Ομέρ Γιουρτσεβέν. Ο Παναθηναϊκός διατήρησε άθικτό τον περσινό κορμό, ενώ δύο από τους παίκτες που πήρε (Οσμάν, Μπράουν) μας είναι αρκετά γνωστοί και έχουν αποδείξει πολλάκις ότι μπορούν να σταθούν στο FIBA Basketball. Για τον Τούρκο σέντερ δεν ισχύει αυτό, αφού δεν έχουμε ιδιαίτερα δείγματα από αυτόν στα παρκέ της Ευρώπης. Στα «χαρτιά» και βάσει της προετοιμασίας, αποτελεί μια καλή μεταγραφή που αποκλείεται να δώσει λιγότερα από τον Όλεκ Μπαλτσερόφσκι. Μένει να το αποδείξει και στο παρκέ.

Πρόβλεψη: Ο Παναθηναϊκός είναι ο ενεργός κάτοχος του τίτλου και μοιάζει να κάλυψε με εντυπωσιακό τρόπο τις αδυναμίες της περσινής σεζόν. Ως εκ τούτου, είναι ένα από τα απόλυτα φαβορί για το Final Four και θα διεκδικήσει μέχρι τέλους το back-to-back.

To ρόστερ

0. Παναγιώτης Καλαϊτζάκης - G/F - 2.00μ - 25χρ.
2. Λορέντζο Μπράουν - G - 1.96μ. - 34χρ.
6. Δημήτρης Μωραΐτης G - 1.94μ. - 25χρ.
10. Κώστας Σλούκας G - 1.90μ. - 34χρ.
16. Τσεντί Οσμάν F - 2.01μ. - 29χρ.
20. Αλέξανδρος Σαμοντούροβ F/C - 2.10μ. - 19χρ.
21. Ιωάννης Παπαπέτρου F - 2.06μ. - 30χρ.
22. Τζέριαν Γκραντ G - 1.93μ. - 31χρ.
25. Κέντρικ Ναν G - 1.91μ. - 29χρ.
26. Ματίας Λεσόρ C - 2.06μ. - 29χρ.
37. Κώστας Αντετοκούνμπο C - 2.08μ. - 26χρ.
40. Μάριους Γκριγκόνις G/F - 1.98μ. - 30χρ.
41. Χουάντσο Ερνανγκόμεθ F - 2.06μ. - 29χρ.
44. Ντίνος Μήτογλου F/C - 2.10μ. - 28χρ.
77. Όμερ Γιούρτσεβεν C - 2.11μ. - 26χρ.
Προπονητής: Εργκίν Αταμάν

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x