Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Επανέλαβε τον θρίαμβο του Τόκιο ο Ελ Μπακαλί

Συνέχισε με φόρα από το Τόκιο ο Σουφιάν Ελ Μπακαλί και κατέκτησε το χρυσό στα 3.000 μέτρα στιπλ ανδρών και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού μετά από αυτούς στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

«Χρυσός» στα 3.000 μέτρα στιπλ και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ο Σουφιάν Ελ Μπακαλί. Ο Μαροκινός υπερπρωταθλητής μεγάλων αποστάσεων επανάλαβε την επιτυχία του 2021 και στη γαλλική πρωτεύουσα, φτάνοντας στα τέσσερα συνεχόμενα χρυσά σε ισάριθμες διοργανώσεις μετά τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα σε Όρεγκον και Βουδαπέστη. Ο Ελ Μπακαλί τερμάτισε σε 8.06.05, αντέχοντας στο τελευταίο σπριντ και σημείωσε την κορυφαία φετινή του επίδοση.

Δεύτερος τερμάτισε ο Αμερικανός Κένεθ Ρουκς με 8.06.41 κι ατομικό ρεκορ, αντέχοντας στα τελευταία μέτρα την πίεση του Κενυάτη Εΐμπραχαμ Κίμπιβοτ, ο οποίος πήρε την τρίτη θέση με 8.06.47, σημειώνοντας την καλύτερη φετινή του επίδοση.

Σοκ προκάλεσε ο τρυματισμός κι η πτώση του παγκόσμιου ρέκορντμαν κι "αργυρού" Ολυμπιονίκη του Τόκιο στο αγώνισμα, Λαμέκα Γκίρμα, άγνωστο από που προήλθε αυτή, με τον Αιθίοπα πρωταθλητή να αποχωρεί τελικά με φορείο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x