Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Το πρόγραμμα της 8ης ημέρας για τους Έλληνες στους Παραολυμπιακούς

Στα 11 μετάλλια έφτασε η ελληνική αποστολή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και συνεχίζει ακάθεκτη την εκπληκτική της πορεία, την 8η ημέρα.

Άλλα δύο χρυσά προστέθηκαν στην συλλογή των Ελλήνων Παραολυμπιονικών, οι οποίοι δίνουν κάθε μέρα τον καλύτερο τους εαυτό.

Σήμερα, Πέμπτη 15/9 το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρκετές ελληνικές συμμετοχές στην κολύμβηση, στο μπότσια, στην τοξοβολία, στην ξιφασκία με αμαξίδιο καθώς επίσης και στην ιστιοπλοΐα.

Στην κολύμβηση και στα 100 μέτρα πεταλούδα των ανδρών S9, συμμετέχει ο Μιχαλεντζάκης Δημοσθένης στις 15:30, ενώ στα 100 μέτρα πρόσθιο των ανδρών SB6 θα αγωνιστεί ο Χριστάκης Παναγιώτης στις 15:44.

Στην συνέχεια, ακολουθεί το ύπτιο των ανδρών S2 στα 50 μέτρα, με την συμμετοχή του Μακροδημήτρη Αριστείδη και του Καπελλάκη Γεωργίου, στις 17:23. Εκπροσώπηση θα έχουμε και στα 200 μέτρα ελεύθερο ανδρών S3, με τον Κωστάκη Ιωάννη, στις 00:34 καθώς επίσης και στον τελικό των 50 μέτρων ύπτιο S1 στους άνδρες με τον Ταμπαξή Χρήστο και τον Καρυπίδη Δημήτριο, στις 1:44. Όσον αφορά τις γυναίκες, θα έχουμε την συμμετοχή της Καλπακίδου Μαρία στον τελικό των 50 μέτρων ύπτιο S2 που θα πραγματοποιηθεί στις 2:00.

Στον στίβο, θα παρακολουθήσουμε τον Μιχάλη Σεΐτη, ο οποίος προκρίθηκε στον τελικό των 400 μέτρων T44 σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ, με χρόνο 49.81. O Έλληνας Παραολυμπιονίκης θα αγωνιστεί στις 17:38 και θα διεκδικήσει, με πολλές ελπίδες, μια θέση στο βάθρο.

Στο μπότσια, έχουμε τις συμμετοχές του Γρηγόρη Πολυχρονίδη και του Παναγιώτη Σουλάνη, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στα προημιτελικά στην κατηγορία C1 και C3 αντίστοιχα, στις 16:00.

Το σημερινό πρόγραμμα συνεχίζεται με την τοξοβολία, όπου εκεί θα αγωνιστεί στην φάση των «32» και στις 18:30, η Ποιμενίδου Δωροθέα.

Στην ξιφασκία με αμαξίδιο και συγκεκριμένα στο ξίφος μονομαχίας, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στο ομαδικό, την Ελλάδα με τους Πυλαρινό Γεράσιμο, Ντούνη Βασίλη και Τριανταφύλλου Παναγιώτη να αντιμετωπίζει την Γαλλία, στις 16:00. Εάν η ομάδα μας περάσει, τότε θα αγωνιστεί και στις 17:30, όπου εκεί θα έρθει αντιμέτωπη με την Βραζιλία.

Τέλος, η σημερινή ημέρα για τις ελληνικές συμμετοχές ολοκληρώνεται με την ιστιοπλοΐα, οπού εκεί θα δώσουν την μάχη τους οι Βασίλης Χριστοφόρου, Αργύρης Νοτάρογλου και Θεόδωρος Αλεξάς. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 18:05, στην κατηγορία sonar και στην 7η, 8η και 9η ιστιοδρομία.

Επιμέλεια: Αργυρώ Φλώκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x