Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Το κρίσιμο σαββατοκύριακο για τους Ρώσους

Θερμό αναμένεται να είναι το επόμενο Σαββατοκύριακο σχετικά με τη συμμετοχή των Ρώσων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την έρευνα-φωτιά που κάνει λόγο για σκάνδαλο ντόπινγκ με πολιτικές προεκτάσεις

Το επόμενο Σαββατοκύριακο είναι το κρίσιμο για την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής σχετικά με τη συμμετοχή της Ρωσίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η ΔΟΕ αποφάσισε να αναβάλει την εξέταση σχετικά με τη νομιμότητα της συμμετοχής των Ρώσων αθλητών, ενώ αναμένεται να γίνει γνωστό το τι θα γίνει και με τους «καθαρούς» αθλητές της χώρας.

Η ανεξάρτητη έκθεση της WADA, που φέρει την υπογραφή του Καναδού επιστήμονα Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν είναι πολύ σκληρή και αναφέρει πως στη Ρωσία λειτουργεί ένα ολόκληρο κύκλωμα ντόπινγκ με τις «ευλογίες» του κράτους. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει μόνο στο στίβο -όπου η IAAF ήδη έχει αποκλείσει τους αθλητές της αντίστοιχης ομοσπονδίας- αλλά και σε πολλά ακόμα αθλήματα.

Μάλιστα, ήδη έχει ξεκινήσει από την ΔΟΕ ο έλεγχος σε παλιότερα δείγματα που είναι διαθέσιμα προς εξέταση.

Μεταξύ άλλων, το πόρισμα Μακλάρεν αναφέρει ότι τα εργαστήρια ελέγχου δειγμάτων της Μόσχας και του Σότσι χειραγωγούσαν τα αποτελέσματα των ελέγχων κατ’ εντολήν του υπουργείου Αθλητισμού, αλλάζοντας όταν χρειαζόταν τα θετικά δείγματα των Ρώσων με άλλα, αρνητικά, με τη βοήθεια και των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας.

Η απόφαση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η Ρωσία είναι από τις χώρες που παραδοσιακά πρωταγωνιστούν στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Είναι αρκετά πιθανό οι αθλητές που δε θα κριθούν ένοχοι να αγωνιστούν υπό της σημαία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x