Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Σιζέφσκι: «Χτίσαμε κουλτούρα μετά την ήττα από την Ελλάδα»

Μετά τον τελικό ανάμεσα σε ΗΠΑ και Σερβία και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ο Μάικ Σιζέφσκι αναπόλησε τη μοναδική ήττα της Team USA. Αυτή από την Ελλάδα, το 2006.

Ο Μάικ Σιζέσφκι αποχωρεί από τον πάγκο των ΗΠΑ, αφήνοντας τη θέση του στον Γκρεγκ Πόποβιτς, έχοντας μία και μοναδική ήττα στο βιογραφικό του, στη 10χρονη προπονητική του καριέρα. Αυτήν από την Ελλάδα, στο Μουντομπάσκετ του 2006.

Μετά τον τελικό ανάμεσα στην Team USA και τη Σερβία, όπου ο 69χρονος τεχνικός ανέβασε την εθνική του για άλλη μια φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αναφέρθηκε στη χώρα μας, λέγοντας «Εγώ και ο Καρμέλο Άντονι βρισκόμαστε σε αυτή την ομάδα μαζί από την αρχή. Μοιραστήκαμε μια συνέντευξη Τύπου το 2006 στην Ιαπωνία, όταν μετά τη μοναδική μας ήττα ανέλαβε την ευθύνη για αυτήν και τόνισε τι έπρεπε να γίνει στο πρόγραμμα μας. Δεν έψαξε για δικαιολογίες. Απέδωσε τα εύσημα στην εθνική ομάδα της Ελλάδας και χτίσαμε πάνω σε αυτήν την ήττα. Είχαμε χαρακτήρα. Μετά από μία ήττα μερικές φορές βρίσκεις το βάθος στο χαρακτήρα κάποιου και έτσι συνέβη με τον Καρμέλο και μετά με την αφοσίωση του ΛεΜπρον και του Κόμπι, αλλά και των άλλων αθλητών, όπως του Κέβιν Ντουράντ. Χτίσαμε έτσι μία σπουδαία μπασκετική κουλτούρα».

Επίσης, αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά λόγια στους παίκτες του και δήλωσε περήφανος για την αφοσίωσή τους. «Αυτό που αγαπώ περισσότερο σε αυτούς του τύπους είναι η αφοσίωση τους στην ομάδα. Θα αποτελούν για πάντα το παράδειγμα για τις νέες γενιές. Τώρα όλοι είναι περήφανοι για την ομάδα. Όχι μόνο για το πως παίζουν, αλλά και για το πόσο αλτρουιστές είναι. Είμαι εντυπωσιασμένος. Έμαθα τόσα πόσα πολλά. Με έκαναν καλύτερο προπονητή, ειδικά αυτό το καλοκαίρι. Νιώθω περήφανος για την ευκαιρία που πήρα από τον Τζέρι Κολάντζελο και τώρα αυτή περνάει στον Γκρεγκ Πόποβιτς. Έτσι υπάρχει ο καλύτερος στον κόσμο στην ομάδα τώρα. Αυτό λέει πολλά για το πρόγραμμα που αναπτύξαμε στην εθνική»

Επιμέλεια: Κάτια Πετροπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x