Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Πότε; ΠΟΤΕ!

Της έχει γίνει… εφιάλτης! Μια μυθική Βραζιλία επικράτησε 3-0 σετ της Ιταλίας μέσα σε πανδαιμόνιο και νικώντας την για 4η σερί φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, επέστρεψε στην κορυφή μετά το 2004!

Στο Πεκίνο και στο Λονδίνο την «πέταξε» εκτός τελικού! Στην Αθήνα, δε, της… πήρε το χρυσό, ο,τι, δηλαδή, της έκανε ΚΑΙ σήμερα! Η εκπληκτική Βραζιλία κατατρόπωσε ΞΑΝΑ σε Ολυμπιακούς Αγώνες την Ιταλία και επικρατώντας της με 3-0 σετ, ανέβηκε και πάλι στο πρώτο σκαλί του βάθρου!

Οι οικοδεσπότες ήταν εξαιρετικοί και με τη βοήθεια του… τρελαμένου κόσμου τους, έφτασαν στη νίκη, που ήρθε, πάντως, δύσκολα, καθώς τα σετ ήταν 25-22, 28-26 και 26-24! Οι γείτονές μας τα «πάλεψαν» όλα, αλλά δεν άντεξαν, κατακτώντας, τελικά, το ασημένιο μετάλλιο στο Ρίο, στο τουρνουά του βόλεϊ.

Και ο θρίαμβος αυτός, μάλιστα, ήρθε, ενώ οι Βραζιλιάνοι είχαν χάσει από τους Ιταλούς στον όμιλο, τερματίζοντας, δε, στην 4η θέση(!), παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά στο… τσακ!

Η Βραζιλία, λοιπόν… ξόρκισε την κατάρα των χαμένων τελικών, αφού και το 2008 και το 2012 ηττήθηκε (από ΗΠΑ και Ρωσία αντίστοιχα), χάνοντας το χρυσό μετάλλιο. Σήμερα, στους «δικούς της» Αγώνες, η Βραζιλία έφτασε ξανά στην κορυφή, για τρίτη φορά στην ιστορία της (Βαρκελώνη 1992, Αθήνα 2004, Ρίο 2016).

Δείτε εδώ πώς, νωρίτερα, οι ΗΠΑ κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Τα σετ: 22-25, 26-28, 24-26

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x