Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Ξεκίνημα στο Τόκιο με την πιο δυνατή ομάδα και Πετρούνια, Κορακάκη σημαιοφόρους!

Η Άννα Κορακάκη και ο Λευτέρης Πετρούνιας ετοιμάζονται να γράψουν ιστορία ως σημαιοφόροι στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Το όνομά τους έχει συνδεθεί με μετάλλια και διακρίσεις, όμως στο Τόκιο ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Άννα Κορακάκη θα γευτούν την ύψιστη τιμή: Θα σηκώσουν την ελληνική σημαία, για να ανοίξουν τον χορό στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στη φετινή γιορτή του αθλητισμού λόγω του covid-19, οδήγησαν στην απόφαση για κεκλεισμένων των θυρών αγώνες. Συνεπώς, στην τελετή έναρξης χιλιάδες αθλητές θα παρελάσουν μπροστά σε άδειες εξέδρες, ακολουθώντας αυστηρούς περιορισμούς.

Παράλληλα, όμως, δόθηκε η αφορμή για μία σημαντική καινοτομία: Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων δόθηκε η ευκαιρία σε δύο Ολυμπιονίκες να γίνουν οι σημαιοφόροι της χώρας τους, με τον «άρχοντα των κρίκων» και την πρωταθλήτρια της σκοποβολής να λαμβάνουν την ύψιστη τιμητική διάκριση, μετά από ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Τόσο ο Λευτέρης Πετρούνιας, όσο και η Άννα Κορακάκη, μέλη της Stoiximan Tokyo Team, έχουν ταξιδέψει στο Τόκιο μετά από μια θριαμβευτική παρουσία πριν πέντε χρόνια στο Ρίο. Ο κορυφαίος αθλητής των κρίκων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σε έναν αξέχαστο τελικό και, περνώντας δια πυρός και σιδήρου, κατάφερε να πάρει την πρόκριση την τελευταία στιγμή για το Τόκιο.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ομάδα που ετοιμάζεται να γράψει ιστορί

Η σπουδαία πρωταθλήτρια της σκοποβολής, από την άλλη, μπήκε στη λίστα με τους -ελάχιστους Έλληνες- αθλητές που έχουν καταφέρει να φύγουν από μια διοργάνωση με δύο ολυμπιακά μετάλλια, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 25μ. πιστόλι και το χάλκινο στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ομάδα που ετοιμάζεται να γράψει ιστορί

Μαζί τους στο Τόκιο ετοιμάζονται να λάμψουν πολλοί ακόμα Έλληνες πρωταθλητές, που διεκδικούν με πάθος τη διάκριση. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, Κατερίνα Στεφανίδη διεκδικεί το δεύτερο ολυμπιακό μετάλλιο, για να το προσθέσει στην ήδη μεγάλη συλλογή της.

Με το βλέμμα καρφωμένο στο βάθρο είναι και ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος ταξίδεψε στην κορυφαία διοργάνωση του καλοκαιριού κατέχοντας την κορυφαία φετινή επίδoση στον κόσμο στο άλμα εις μήκος. Ο πρωταθλητής Ευρώπης είναι αήττητος σε ευρωπαϊκό επίπεδο από το 2017 και θέλει να επιβεβαιώσει την τρομερή του κατάσταση στο Τόκιο.

Σταθερά παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών. Η πιο επιτυχημένη ομάδα σε εθνικό επίπεδο σφράγισε το εισιτήριο για την ενδέκατη διαδοχική -και 16η συνολικά- παρουσία της στην κορυφαία διοργάνωση, φιλοδοξώντας να σκαρφαλώσει στο βάθρο.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ομάδα που ετοιμάζεται να γράψει ιστορί

Για τη σπουδαία Ολυμπιακή διάκριση βρίσκεται στο Τόκιο και ο Παγκόσμιος πρωταθλητής στην ποδηλασία πίστας, Χρήστος Βολικάκης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια στην πάλη, Μαρία Πρεβολαράκη, ο πρωταθλητής στην κολύμβηση, Κριστιάν Γκολομέεβ, η πρωταθλήτρια στην ιστιοπλοΐα, Βασιλεία Καραχάλιου, ο πολλά υποσχομενος παλαιστής, Γιώργος Πιλίδης και οι ταλαντούχες αθλήτριες της κωπηλασίας Χριστίνα Μπούρμπου, Αννέτα Κυρίδου, Μαρία Κυρίδου.

Τι κοινό όμως έχουν όλοι οι παραπάνω; Είναι μέλη της Stoiximan Tokyo Team, της χορηγικής οικογένειας της Stoiximan. Η Stoiximan, από την αρχή της δραστηριότητάς επενδύει στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου και διευρυμένου Προγράμματος Χορηγιών, στηρίζοντας έμπρακτα τον Ελληνικό αθλητισμό τόσο σε επίπεδο αθλητικών σωματείων, συλλόγων και εθνικών ομάδων, όσο και μεμονωμένων αθλητών και αθλητριών.

Μάθε περισσότερα για τη Stoiximan Tokyo Team στο www.iroes.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x