Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Ο Γουεμπανιάμα και οι άλλοι: Τα μεγαλύτερα ταλέντα των Ολυμπιακών Αγώνων σύμφωνα με τη FIBA!

Η FIBA έκανε ένα αφιέρωμα στους κορυφαίους παίκτες από 21 ετών και κάτω που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με κορυφαίο φυσικά τον Βίκτορ Γουεμπανιάμα.

Το Ολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ είναι έτοιμο να ξεκινήσει στις 27 Ιουλίου, με 12 από τις κορυφαίες ομάδες του παγκόσμιου μπάσκετ να ρίχνονται στη μάχη για το βαρύτιμο τρόπαιο, αρχικά στο Πιέρ Μορουά της Λιλ και έπειτα στο Παλέ Ντε Μπερσί του Παρισιού.

Στοχεύοντας να «ζεστάνει» το κοινό ενόψει της σπουδαίας διοργάνωσης, η FIBA έκανε ένα αφιέρωμα στα μεγαλύτερα «ταλέντα» του τουρνουά, στους κορυφαίους παίκτες δηλαδή από 21 ετών και κάτω που θα αγωνιστούν στα γήπεδα της Γαλλίας.

Σε περίοπτη θέση, φυσικά, βρίσκεται ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα. Το μεγαλύτερο wonderkid του παγκόσμιου μπάσκετ ετοιμάζεται για την πρώτη του μεγάλη διοργάνωση με τη Γαλλία και έχει ήδη καταθέσει τα πρώτα του «διαπιστευτήρια» στο NBA, έχοντας τα προσόντα για να εξελιχθεί σε έναν εκ των κορυφαίων παικτών όλων των εποχών.



Ακολουθεί ένας ακόμη παίκτης των «τρικολόρ» και καλός φίλος του «Wemby», με τον οποίο υπήρξε συμπαίκτης στη Μετροπολιτάν τη σεζόν 2022-23. Ο λόγος για τον Μπιλάλ Κουλιμπαλί, 19χρονο φόργουορντ που επίσης αγωνίζεται στο NBA με τη φανέλα των Γουίζαρντς. Στην rookie χρονιά του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, είχε 8,4 πόντους και 4,1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.



Το επόμενο όνομα στη λίστα μας είναι γνώριμο από την Ευρωλίγκα. Πρόκειται για τον επίσης Γάλλο Ματιέ Στραζέλ, που αγωνίζεται με τη φανέλα της Μονακό και έχει δείξει ήδη «ψήγματα» του ατομικού ταλέντου του στην κορυφαία ευρωπαίκή διοργάνωση. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο 21χρονος γκαρντ είχε 10,4 πόντους και 3,7 ασίστ κατά μέσο όρο στο γαλλικό πρωτάθλημα.



Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει ο Τζος Γκίντεϊ. Ο 21χρονος γκαρντ έχει ήδη αναδειχθεί με την Αυστραλία σε μεγάλη διοργάνωση, καθώς ήταν ο καλύτερός της παίκτης στο Mundobasket του 2023. Εδώ και μερικά χρόνια, αγωνίζεται στο NBA, και πρόσφατα έγινε ανταλλαγή από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στους Σικάγο Μπουλς. Συνολικά στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, μετρά μέχρι στιγμής 13,9 πόντους, 7,3 ριμπάουντ και 5,7 τελικές πάσες ανά παιχνίδι.



Συμπαίκτης του Γκίντεί στους «Boomers» είναι και ο Ντάισον Ντάνιελς. Ο επίσης 21 χρονος NBAer πρόκειται για έναν ταλαντούχο περιφερειακό, ο οποίος αγωνίστηκε τις δύο προηγούμενες σεζόν στους Νιου Ορλίνς Πέλικανς, και πρόσφατα έγινε ανταλλαγή στους Ατλάντα Χοκς. Σε 120 αγώνες που έδωσε με την ομάδα της Νέας Ορλεάνης είχε 4,8 πόντους, 3,5 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ.



Η λίστα κλείνει με δύο λιγότερο γνωστούς παίκτες. Ο πρώτος είναι ο Καμάν Μαλουάχ, 17χρονος σέντερ που βλέπει τον κόσμο από τα 218 εκατοστά και θεωρείται το μεγαλύτερο prospect για το Νότιο Σουδάν. Πρόσφατα, έγινε ο νεότερος παίκτης που αγωνίζεται σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ αν παίξει στους Ολυμπιακούς, θα σπάσει ακριβώς το ίδιο ρεκόρ.

Τέλος, εξαιρετικά υποσχόμενος είναι και ο Ιάπωνας Ακίρα Τζέικομπς, 20χρονος φόργουορντ που πέρασε την περασμένη σεζόν στο NCAA με τους Hawaii Rainbow Warriors, όπου μέτρησε 2,4 πόντους και 1 ριμπάουντ ανά 7 λεπτά συμμετοχής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x