Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο ελληνικός απολογισμός της Τετάρτης (07/08)

Δείτε τον απολογισμό της ελληνικής αποστολής για την Τετάρτη (07/08) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ακόμη μία μέρα με αρκετή... ελληνική δράση ολοκληρώθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Την αρχή έκανε στην πάλη η Μαρία Πρεβολαράκη, η οποία ηττήθηκε με 3-2 στην προημιτελική φάση από την Γερμανίδα, Ανίκα Βεντλ και εναπόθεσε αρχικά τις ελπίδες της στο ρεπεσάζ, αρκεί η αντίπαλός της να έπαιρνε νίκη απέναντι στην Γκούζμαν Γέπες από τον Ισημερινό.

Αυτό το σενάριο δεν επιβεβαιώθηκε, η Βεντλ ηττήθηκε 10-0 και κάπως έτσι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν συνεχίζει στους φετινούς Αγώνες, οι οποίοι ήταν οι 4οι της καριέρας της και οι τελευταίοι, όπως σχολίασε λίγο μετά το ανεπιτυχές αποτέλεσμά της.



Πολύ καλύτερα πήγαν τα πράγματα για την Ελίνα Τζένγκο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, μέλος της Team Future της Bwin, με βολή στα 63.22 μ. στην τρίτης της προσπάθεια εξασφάλισε εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του ακοντισμού, έχοντας την 5η καλύτερη επίδοση και ατομικό ρεκόρ για φέτος, το οποίο ήταν στα 61,71μ.



Οδυνηρή και σοκαριστική ήταν η εξέλιξη στο πόλο ανδρών. Η Ελλάδα πάλεψε μέχρι τέλους κόντρα στη Σερβία, όμως ένα γκολ του Γιάκσιτς στα 2 δευτερόλεπτα της στέρησε την πρόκριση στα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά (11-12) και την άφησε εκτός μεταλλίων με άδοξο τρόπο.



Στην ιστιοπλοΐα, ο Κάμερον Αλέξανδρος Μαραμενίδης δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στο kite ανδρών της ιστιοπλοΐας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα αγωνίσματα της οποίας διεξάγονται στη Μασσαλία. Ο 22χρονος ήταν ενδέκατος στη γενική κατάταξη με 39 βαθμούς ποινής μετά την ολοκλήρωση της έβδομης κούρσας, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός των ιστιοδρομιών που οδηγούν στο... βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αυτό συνέβη επειδή οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν σήμερα στη Μασσαλία δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί κάποια ιστιοδρομία στο kite ανδρών και το kite γυναικών κι έτσι οι πρώτοι δέκα σέρφερ της γενικής κατάταξης στα δύο αγωνίσματα θα μετάσχουν αύριο στις κούρσες των δύο ημιτελικών και του τελικού, προκειμένου να διεκδικήσουν τα τρία μετάλλια.

Tέλος, η Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε με επιτυχία τρία ύψη, αλλά έκανε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4.80μ, ολοκληρώνοντας τις προσπάθειές της στον τελικό του άλματος επί κοντώ ούσα στην 9η θέση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x