Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Γαλλία και Πολωνία θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο στον μεγάλο τελικό του βόλεϊ ανδρών

Η Γαλλία επικράτησε με 3-0 σετ της Ιταλίας και έκλεισε ραντεβού στον τελικό του τουρνουά βόλει ανδρών των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων με την Πολωνία, η οποία νωρίτερα είχε νικήσει με 3-2 σετ τις ΗΠΑ.

Βγήκε το ζευγάρι του μεγάλου τελικού στο τουρνουά βόλεϊ των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου!

Στον πρώτο ημιτελικό, η Πολωνία έκανε την έκπληξη και πανηγύρισε νίκη με σπουδαία ανατροπή και με 3-2 σετ κόντρα στις πολύ ισχυρές ΗΠΑ! Οι Πολωνοί πήραν το πρώτο σετ με 25-23 και είδαν τους αντιπάλους τους να αντιδρούν και να κάνουν το 1-1 με 27-25, ενώ κυριάρχησαν στο τρίτο σετ, το οποίο πήραν με 25-14.

Ωστόσο, παρότι όλα έδειχναν ότι οι Αμερικανοί θα εξασφάλιζαν την παρουσία τους στον τελικό, ήταν οι Πολωνοί εκείνοι που πήραν την πρόκριση, αφού αρχικά ισοφάρισαν σε 2-2, παίρνοντας το τέταρτο σετ με 25-23, ενώ έχοντας την ψυχολογία με το μέρος τους, επιβλήθηκαν και στο tie break, με 15-13!

Στον βραδινό ημιτελικό, οι Ιταλοί το πάλεψαν, αλλά δεν άντεξαν κόντρα στους οικοδεσπότες Γάλλους, οι οποίοι ήταν εκείνοι που πήραν τη νίκη με 3-0 σετ (25-20, 25-21, 25-21), συνεχίζοντας να διεκδικούν το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό Ολυμπιακό τους μετάλλιο!



Έτσι, Γαλλία και Πολωνία θα τεθούν αντιμέτωπες στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (10/8, 14:00), ενώ Ιταλία και ΗΠΑ θα διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο μία μέρα νωρίτερα (9/8, 18:00).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x