Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Ασταμάτητος Καμπόκλο έβγαλε τρίτη τη Βραζιλία - Πώς επηρεάζεται η Ελλάδα

Ο Μπρούνο Καμπόκλο έκανε αδιανόητη εμφάνιση και οδήγησε τη Βραζιλία σε νίκη επί της Ιαπωνίας (102-84) και κατάκτηση της τρίτης θέσης στον όμιλο. Δείτε τι σημαίνει η εξέλιξη αυτή για την Ελλάδα.

Την τρίτη θέση του δευτέρου ομίλου του Ολυμπιακού τουρνουά κατέκτησε η Βραζιλία.

Η «σελεσάο» επικράτησε με σκορ 102-84 της Ιαπωνίας και πλέον περιμένει τις εξελίξεις από τους άλλους δύο ομίλους, για να μάθει αν θα καταφέρει να προκριθεί στα προημιτελικά ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες.

Υπενθυμίζουμε πως η Ελλάδα ενδιαφέρεται έντονα για την εξέλιξη αυτή, καθώς αν νικήσει την Αυστραλία με 3 πόντους και πάνω (ή και με λιγότερους σε περίπτωση που η Ισπανία κάνει την έκπληξη κόντρα στον Καναδά) θα τερματίσει και αυτή πιθανότατα τρίτη.

Όπως έχουν τα πράγματα, η Βραζιλία έχει συνολική διαφορά -7. Η Εθνική είναι στο -14 και έχει μπροστά της το ματς με την Αυστραλία. Επομένως, η «επίσημη αγαπημένη» θα χρειαστεί νίκη με 8 πόντους έτσι ώστε να βρεθεί σίγουρα στην κατάταξη των τρίτων πάνω από τη «σελεσάο» και να εξασφαλίσει από σήμερα την πρόκριση.

Σε περίπτωση μικρότερης διαφοράς, θα περιμένει το Νότιο Σουδάν, το οποίο είναι στο -6 και έχει ματς κόντρα στη Σερβία το Σάββατο (03/08), επομένως θα μπορούσε κάλλιστα να ηττηθεί με μεγάλη διαφορά.

Στα του ματς, μυθική εμφάνιση με 33 πόντους και 17 ριμπάουντ έκανε ο Μπρούνο Καμπόκλο, ενώ 19 πόντους είχε ο Βίτορ Μπενίτε και 13 πόντους με 8 ασίστ ο Μαρσελίνιο Χουέρτας. Από την Ιαπωνία που αποκλείστηκε με 3 ήττες, ξεχώρισε με 26 πόντους και 10 ριμπάουντ ο Τζος Χόκινσον, αλλά και με 21 πόντους και 10 ασίστ ο Γιούκι Καβαμούρα.

Τα δεκάλεπτα: 20-31, 44-55, 73-77, 84-102

Αναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x