Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Ο τρελός χορός του πιο αξιαγάπητου αθλητή των Ολυμπιακών Αγώνων! (video)

Δεν είναι μόνο η συμπαθητική φιγούρα του μεγαλόσωμου άνδρα που ξεσπάει σε τρελό χορό. Είναι και ο ιερός σκοπός που εξυπηρετεί, που κάνουν τον Ντέιβιντ Κατοατάου τον πιο αξιαγάπητο αθλητή των Αγώνων.

Σε κάθε αγώνα ξέρει να τραβάει τα βλέμματα για να πετύχει τον ιερό σκοπό του.

Ο Ντέιβιντ Κατοατάου από το Κιριμπάτι θέλει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την οικολογική καταστροφή που υφίσταται η πατρίδα του και έχει βρει τον τρόπο να το κάνει μέσω της άρσης βαρών.

Κατά τη διάρκεια των προκριματικών στα 105κ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ο πιο αξιαγάπητος αθλητής που έχουμε δει μέχρι τώρα ξεσήκωσε το βραζιλιάνικο κοινό περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο αθλητή, ξεσπώντας στον τρελό χορό που έχει γίνει πλέον σήμα-κατατεθέν του.

Και αφού έκανε τους πάντες να ασχολούνται μαζί του, άρχισε τη... δουλειά. Ο λόγος, άλλωστε, που το κάνει είναι για να ενημερώσει τον κόσμο για το Κιριμπάτι, που κινδυνεύει με... εξαφάνιση, λόγω της συνεχούς ανόδου της στάθμης της θάλασσας, αλλά και την διάβρωση, όχι μόνο των παραλιακών περιοχών, αλλά και της στεριάς.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν που βρίσκεται το Κιριμπάτι. Θέλω να μάθουν περισσότερα για την χώρα μου, γι' αυτό χρησιμοποιώ την άρση βαρών και τον χορό μου», εξήγησε ο Καταοτάου.

«Έστειλα μια ανοιχτή επιστολή πέρυσι, για να πω στον κόσμο για όλα τα σπίτια που χάνονται εξαιτίας της ανόδου της στάθμης της θάλασσας. Δεν ξέρω πόσα χρόνια θα περάσουν μέχρι να βουλιάξουν. Δεν έχουμε τους πόρους να σώσουμε τους εαυτούς μας», ανέφερε, ενώ για τις συνθήκες προπόνησης είπε:

«Δεν υπήρχε γυμναστήριο όταν άρχισα να προπονούμαι σαν παιδί, δεν υπάρχει και τώρα. Γυμνάζομαι στην παραλία, κάτω από τον ήλιο. Η μπάρα μπορεί να είναι πολύ καυτή για να την αγγίξω, οπότε πρέπει να προπονούμαι στις έξι το πρωί».


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x