Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Έγραψε ιστορία το Νότιο Σουδάν, νίκησε Πουέρτο Ρίκο και ελπίζει για πρόκριση

Το Νότιο Σουδάν πέτυχε την πρώτη του νίκη σε Ολυμπιακούς Αγώνες, 90-79 απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο, και… βλέπει πρόκριση, έστω ως τρίτη.

Ιστορική στιγμή για το Νότιο Σουδάν, που πέτυχε την παρθενική του νίκη σε Ολυμπιακούς Αγώνες νικώντας με 90-79 το Πουέρτο Ρίκο για τον τρίτο όμιλο. Πλέον, σε έναν όμιλο με ΗΠΑ και Σερβία, η βασική επιδίωξη των Αφρικανών είναι να κερδίσουν μια θέση στα προημιτελικά ως ένας από τους δύο καλύτερους τρίτους των γκρουπ. Κορυφαίοι για τους νικητές οι Κάρλικ Τζόουνς με 19 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ 15 πόντους είχε ο Μαριάλ Σαγιόκ. Ο Χοσέ Αλβαράδο με 26 και ο Τρεμόντ Γουότερς με 18 πόντους πάλεψαν από το Πουέρτο Ρίκο, που-λογικά-έχασε ήδη κάθε ελπίδα πρόκρισης.

Οι Πορτορικάνοι έκαναν εντυπωσιακό ξεκίνημα (0-8), ενώ με οδηγούς τους Αλβαράδο και Γουότερς έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +8 (20-28). Το Νότιο Σουδάν εκμεταλλευόμενο την υπεροχή του σε κορμιά και τα επιθετικά ριμπάουντ μπόρεσε να πλησιάσει στο καλάθι (26-28), με το ημίχρονο να κλείνει στο +6 για το Πουέρτο Ρίκο. Οι Αφρικανοί μπήκαν εντυπωσιακά στο δεύτερο ημίχρονο και με ένα επί μέρους 16-7 στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου πέρασαν σε θέση οδηγού, 66-61, με τους Τζόουνς και Σαγιόκ πρωταγωνιστές. Το Νότιο Σουδάν συνέχισε στο ίδιο τέμπο και έφτασε σε διψήφια διαφορά, 86-73, τρία λεπτά πριν το τέλος «καθαρίζοντας» το παιχνίδι.

Δεκάλεπτα: 20-28, 48-54, 71-69, 90-79

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x