Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Μνημείο με «άρωμα» Αρχαίας Ελλάδας στο Ρίο

Μνημείο με λίθους από την Αρχαία Ολυμπία τοποθετήθηκε στο Ολυμπιακό χωριό του Ρίο, αφιερωμένο σε αδικοχαμένους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Άρωμα» Αρχαίας Ελλάδας υπάρχει πλέον στο Ολυμπιακό χωριό του Ρίο, καθώς δημιουργήθηκε μνημείο πένθους αφιερωμένο στους αθλητές που έχασαν άδικα τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Συγκεκριμένα, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, τοποθετήθηκαν δύο λίθοι από την Αρχαία Ολυμπία μέσα σε μια γυάλινη προθήκη, σε κεντρικό σημείο του Χωριού, ενώ τηρήθηκε κι ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων. Η κίνηση αυτή είχε τη συγκατάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, στην ομιλία του, ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο και μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για την προσφορά της Ελλάδας σε αυτό το μεγάλο γεγονός, που συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια.

Επίσης, το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Ισίδωρος Κούβελος, εκπρόσωποι Ολυμπιακών αποστολών και μέλη της ΔΟΕ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x