Μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) έγινε η Μισέλ Γιο. Η πρώτη Ασιάτισσα ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ ψηφίστηκε ως μέλος σε τελετή στη Μουμπάι. Ήταν ένα από τα οκτώ νέα προτεινόμενα μέλη για να ενταχθούν στη ΔΟΕ στη σύνοδό της, στην πόλη της Ινδίας.
«Θυμάμαι όταν κάποιος με ρώτησε, πώς έγινες ηθοποιός; Πάντα έλεγα, "Ποτέ δεν ονειρευόμουν να γίνω ηθοποιός, αλλά ως παιδί πάντα ονειρευόμουν να γίνω Ολυμπιονίκης"», είπε η πρωταγωνίστρια του «Τα πάντα όλα», μετά την ορκωμοσία της.
«Ο αθλητισμός ήταν μεγάλο μέρος της ζωής μου μεγαλώνοντας, ασχολήθηκα πολύ με το σκουός, τον στίβο, την κολύμβηση και τις καταδύσεις. Ήταν πάντα εκεί και αυξανόταν, αλλά αναρωτιόμουν πώς μπορώ να βρω έναν τρόπο να γίνω μέλος αυτής της οικογένειας (ΔΟΕ); Είναι πολύ δεμένοι και πρέπει επίσης να είναι πολύ σίγουροι ότι μοιράζεστε το πάθος τους, μοιράζεστε τη δέσμευσή και την ιδεολογία τους. Έτσι μου πήρε λίγο χρόνο για να βεβαιωθώ ότι αυτό πιστεύω και πρέπει να γίνω μέρος αυτής της οικογένειας».
Πρώην πρωταθλήτρια στο σκουός νεανίδων, η Γιο- γεννημένη στις 6 Αυγούστου 1962 στη Μαλαισία- κέρδισε φέτος το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου. Έκανε επίσης επιτυχία στο Χόλιγουντ όταν πήρε τον ρόλο του κοριτσιού του Τζέιμς Μποντ στο «Tomorrow Never Dies» του 1997, δίπλα στον Πιρς Μπόσναν.
Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών, πρωταγωνίστησε επίσης στην βραβευμένη ταινία «Τίγρης και Δράκος», στο δράμα περιόδου «Αναμνήσεις μιας γκέισας» και στη ρομαντική κωμωδία του 2018 «Crazy Rich Asians» (Τρελά πλούσιοι, ο ελληνικός τίτλος).
«Μετά δύο χειρουργικές επεμβάσεις στο γόνατο και με προβλήματα την πλάτη δεν μπόρεσε να συνεχίσω το σκουός», πρόσθεσε. «Τώρα κάνω πυγμαχία γιατί εξακολουθώ να κάνω πολεμικές τέχνες στις ταινίες μου. Κάνω επίσης πεζοπορία και κολύμπι, που είναι ένα από τα πιο ήπια αθλήματα», είπε.
Η 61χρονη είναι παντρεμένη με τον Ζαν Τοντ, τον πρώην επικεφαλής της FIA, του διοικητικού οργάνου για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, το οποίο αναγνωρίστηκε από τη ΔΟΕ το 2013.
Στην ίδια λίστα των μελών για το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ με την Γιο είναι επίσης η πρώτη Ολυμπιονίκης του Ισραήλ-τζουντόκα-, Γιαέλ Αράντ, ο Ούγγρος επιχειρηματίας και αθλητικός διευθυντής Μπάλαζ Φούριες, η Σεσίλια Ροξάνα Τάιτ Βιλακόρτα, πρώην Ολυμπιονίκης και πολιτικός από το Περού, και ο Γερμανός αθλητικός επιχειρηματία Μίκαελ Μροντζ.
Η Σουηδή Πέτα Σέρλινγκ, επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, και ο Νοτιοκορεάτης Κιμ Ζάε-γιουλ, πρόεδρος της διεθνούς ένωσης πατινάζ (International Skating Union), προσχώρησαν επίσης μέσω της λειτουργίας τους ως επικεφαλής μιας διεθνούς ομοσπονδίας, όπως επίσης και Μερέζ Μπουσαγιανέ, πρόεδρος της ολυμπιακής επιτροπής της Τυνησίας.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.