Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Μεγάλος Γκιώνης... κι ας έχασε!

Πάλεψε σαν λιοντάρι για την μεγάλη υπέρβαση ο Παναγιώτης Γκιώνης, αλλά τελικώς ηττήθηκε από τον φοβερό Ιάπωνα, Γιουν Μιζουτάνι κι έμεινε εκτός συνέχειας του ολυμπιακού τουρνουά στο πινγκ πονγκ.

Εξ αρχής τα πράγματα ήταν δύσκολα. Αντιμετώπιζε το νούμερο έξι στον κόσμο...

Τελικώς, ο Παναγιώτης Γκιώνης δεν τα κατάφερε -παρά την μεγάλη προσπάθειά του- καθώς ηττήθηκε 4-1 σετ από τον εκπληκτικό Γιουζ Μιζουτάνι κι έμεινε εκτός της κορυφαίας 16άδας του ολυμπιακού τουρνουά στο πινγκ πονγκ.

Κάπως έτσι, το «ταξίδι» του Έλληνα πρωταθλητή στο Ρίο σταμάτησε στην φάση των «32», όπως είχε συμβεί και το 2012 στο Λονδίνο. Ώρες-ώρες, ο αντίπαλός του... δεν παιζόταν, έμοιαζε «εξωπραγματικός», με κάποια εκπληκτικά χτυπήματα και αστείρευτες δυνάμεις, στοιχεία που δεν επέτρεψαν στον συμπατριώτη μας να κάνει την υπέρβαση, αν και το πάλεψε σαν... λιοντάρι.

Ο Γκιώνης δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα και βρέθηκε να χάνει 9-2 στο πρώτο σετ. Αν και προσπάθησε να επιστρέψει, μειώνοντας ακόμα και σε 10-9, εντούτοις ο Ιάπωνας δεν έχασε την ψυχραιμία του και προηγήθηκε με 11-9. Στο δεύτερο τα πάντα κρέμονταν από μια κλωστή, με τους δύο αθλητές να συμβαδίζουν με 7-7 (και να μας χαρίζουν κάποιους εντυπωσιακούς πόντους), προτού ο Μιζουτάνι φτάσει στο 10-8. Ο Έλληνας, όμως, έκανε φοβερή αντεπίθεση και με ένα σερί 4-0, έφερε τα πάνω-κάτω, ισοφαρίζοντας με 12-10!

Αν και ο Γκιώνης είχε... ξαναμπεί στο ματς, εντούτοις ο Μιζουτάνι επιβεβαίωνε γιατί είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος Ιάπωνας στο άθλημα. Πήρε από νωρίς προβάδισμα στο τρίτο σετ (5-1), επωφελήθηκε κάποια αβίαστα λάθη και κάποια άσχημα χτυπήματα του... δικού μας και πήρε ξανά προβάδισμα με το 11-5.

Ο Γκιώνης δεν τα παράτησε, αν και είχε να «ανέβει» ένα βουνό... Έβγαλε κάποιες τρομερές άμυνες και επιθέσεις, παίρνοντας τα ηνία στο τέταρτο σετ με 4-1 και 7-5. Κάπου εκεί όμως, ο Ασιάτης πρωταθλητής (Νο 6 στον κόσμο)... τρελάθηκε και με ένα εντυπωσιακό κρεσέντο, χάρη στο φοβερό παιχνίδι του, έφτασε στο 3-1 με 11-8. Τα πράγματα είχαν γίνει πολύ δύσκολα για τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος προσωρινά έμεινε... κοντά στο πέμπτο σετ (5-4). Ωστόσο δεν είχε τον τρόπο να σταματήσει τον εκπληκτικό Ιάπωνα (άλλο να το λέμε, άλλο να τον βλέπεις), ο οποίος πήρε απόσταση τεσσάρων πόντων, 8-4 και έκλεισε το παιχνίδι χωρίς... άγχος με το 11-6.

Τα σετ: 11-9, 10-12, 11-5, 11-8, 11-6

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x