Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Με αισιοδοξία και χαμόγελα…

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ ταξίδεψε την Τετάρτη για το Ρίο, ώστε να συμμετάσχει στους δεύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του.

«Η προετοιμασία στην Ιταλία πήγε πολύ καλά. Για ένα μήνα, έκανα κοινή προπόνηση με αθλητές υψηλού επιπέδου. Με βαδιστές που θα κυνηγήσουν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς.

Δουλέψαμε τρία χρόνια για αυτή τη διοργάνωση. Είμαι στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων ετών. Είμαι αισιόδοξος πως θα καταφέρω να έχω ένα καλό πλασάρισμα. Όπως και στο Λονδίνο, έτσι και στο Ρίο θα αγωνιστώ τόσο στα 20χλμ βάδην, όσο και στα 50χλμ βάδην. Στόχος να τα πάω καλύτερα από το 2012», τόνισε ο Έλληνας πρωταθλητής μεγάλων αποστάσεων.

Στο γκρουπ των αθλητών που ξεκίνησαν την ίδια μέρα για τη Βραζιλία συγκαταλέγεται και ο Κώστας Μπανιώτης. Ο πρωταθλητής του ύψους θα επιδιώξει να βρεθεί ξανά σε ένα μεγάλο τελικό. «Είμαι καλά, καλύτερα από ότι ήμουν στο Άμστερνταμ. Σε μια μεγάλη διοργάνωση, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις. Βασικός στόχος να βρεθώ στον τελικό και εκεί να κυνηγήσω μια καλή εμφάνιση», τόνισε ο ίδιος.

Η Ράνια Ρεμπούλη είναι έτοιμη να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό στον Μαραθώνιο. «Στόχος μου είναι το πανελλήνιο ρεκόρ (2.33.40), επίδοση που, αν καταφέρω να σημειώσω, θα μου δώσει και καλό πλασάρισμα. Δουλέψαμε όλο αυτό τον καιρό για να είμαστε έτοιμοι.

Προπονήθηκα στη Ρόδο στις 14:00 για να προσαρμοστώ στις συνθήκες. Ότι δουλειά ήταν να γίνει, έγινε. Τώρα είναι ο αγώνας. Ο καιρός, η διαδρομή και το πως θα είμαι εγώ θα κρίνουν το αποτέλεσμα», τόνισε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Στόχος της Σοφίας Υφαντίδου στη δεύτερη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι να ολοκληρώσει τον αγώνα της με ατομικό ρεκόρ στο έπταθλο. «Πρώτος στόχος να ολοκληρώσω τον αγώνα μου. Να γράψει το όνομά μου σε μία ακόμη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων. Αν είμαι καλά, θα κυνηγήσω και νέο ρεκόρ. Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να βελτιώσω την επίδοσή μου στον ακοντισμό, που από το 2012 είναι Ολυμπιακό ρεκόρ», τόνισε.

Την πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι έτοιμη να απολαύσει η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου. «Είμαι έτοιμη να ζήσω το όνειρο όλων των αθλητών. Στόχος μου είναι να κυνηγήσω το ατομικό μου ρεκόρ, που μπορεί να μου δώσει μία θέση στον τελικό», επισήμανε η πρωταθλήτρια της δισκοβολίας.

Για το Ρίο, αναχώρησαν την Τετάρτη και η Λίλη Αλεξούλη, η Βούλα Παπαχρήστου, η Σοφία Ρήγα και ο Μίλτος Τεντόγλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x