Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Λόχτε: «Πρέπει να μάθω από τα λάθη μου»

Την αυτοκριτική του έκανε ο Ράιαν Λόχτε αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και να πάει σε κέντρο αποτοξίνωσης.

Ο Ράιαν Λόχτε περνά δύσκολες στιγμές. Μετά την ξέφρενη νύχτα με συναθλητές του στο Ρίο (αρχικά είχε ισχυριστεί πως τον λήστεψαν αλλά αποδείχτηκε πως ήταν μεθυσμένος και προχώρησε σε βανδαλισμούς σε βενζινάδικο) διατρέχει κίνδυνο τιμωρίας, ενώ ήδη τον έχουν εγκαταλείψει αρκετοί από τους χορηγούς του στερώντας του έσοδα περίπου 1 εκατ. δολαρίων. Ο Αμερικανός κολυμβητής έκανε την αυτοκριτική του μιλώντας στο TMZ.

«Θα πρέπει να είμαι πιο υπεύθυνος στο εξής και να μάθω από ό,τι έγινε στο Ρίο. Είμαστε άνθρωποι και μαθαίνουμε από τα λάθη μας», τόνισε, ενώ ερωτηθείς αν θα πάει σε κέντρο αποτοξίνωσης από το αλκοόλ είπε: «Δεν ξέρω, δεν το έχω σκεφτεί αυτό. Αυτό που θα κάνω τώρα είναι να δω την οικογένειά μου και να μιλήσουμε».

Όσο για το ενδεχόμενο να του επιβληθεί αποκλεισμός από τις πισίνες; «Αν η ολυμπιακή επιτροπή των ΗΠΑ αποφασίσει να μη μου επιτρέψει να κολυμπήσω ξανά θα είναι το χειρότερο για μένα. Έχω επενδύσει πολύ χρόνο και μεγάλη προσπάθεια γι’ αυτό το άθλημα. Θέλω να συνεχίσω να κολυμπώ για άλλα τέσσερα χρόνια. Όπως και να’ χει, θα το κάνω γιατί μου αρέσει σαν άθληση και θέλω να βοηθήσω στη διάδοσή του».

Τέλος, ερωτηθείς αν ο Μάικλ Φελπς, που είχε αντιμετωπίσει ανάλογα προβλήματα καταχρήσεων στο παρελθόν αλλά επέστρεψε στην κορυφή αποτελεί για τον ίδιο παράδειγμα, απάντησε: «Πάντα θαύμαζα τον Φελπς. Έφτασε χαμηλά και επέστρεψε στην κορυφή. Έμαθε από τα λάθη του και θα πρέπει να κάνω κι εγώ το ίδιο και να αρχίσω από το μηδέν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x