Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Κατεβαίνουν κανονικά και οι τιμωρημένοι ως το 2020 στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Όσοι αθλητές έχουν τιμωρηθεί για ντόπινγκ μέχρι το 2020 θα μπορούν να συμμετάσχουν κανονικά στο Τόκιο, εκμεταλλευόμενοι την συγκυρία της πανδημίας του κορωνοϊού…

Τον περασμένο μήνα, Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και ιαπωνική κυβέρνηση συμφώνησαν να αναβάλουν κατά ένα χρόνο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που ήταν κανονικά προγραμματισμένοι για τον Ιούλιο, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid-19.

Εξέλιξη η οποία θα επιτρέψει στους αθλητές οι οποίοι έχουν τιμωρηθεί μέχρι το 2020 να προκριθούν κανονικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν πλέον το 2021!

Κι αυτό γιατί οι απαγορεύσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού κατά του Ντόπινγκ (WADA) έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίζουν τους αθλητές να αγωνίζονται κατά τη διάρκεια ενός Ολυμπιακού κύκλου, καθώς οι απαγορεύσεις ντόπινγκ βασίζονται σε χρονικές περιόδους και όχι σε γεγονότα…

«Η τυπική ποινή βάσει του κώδικα WADA για ντόπινγκ είναι μια τετραετής απαγόρευση και αυτό έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να συνδέεται με τον Ολυμπιακό κύκλο. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση, φυσικά, είναι μια ανωμαλία καθώς οι Ολυμπιακοί μετατέθηκαν και ορισμένοι αθλητές να επωφεληθούν από αυτό», τόνισε ο επικεφαλής της Athletics Integrity Unit (AIU) Μπρετ Κλόθιερ στο «Reuters».

Και πρόσθεσε: «Είναι μια ατυχής κατάσταση, αλλά είναι πολύ σαφές το νομικό πλαίσιο, οπότε η απαγόρευση βασίζεται στον χρόνο και δεν συνδέεται με συγκεκριμένα γεγονότα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x