Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

«Μπλόκαρε» και λύγισε από την Ισπανία η Ελλάδα

Το επιθετικό «μπλακ-άουτ» από το τέλος του τρίτου οκτάλεπτου και μετά κόστισε στην Εθνική πόλο Γυναικών την ήττα 10-8 από την Ισπανία.

Παρά τη βελτιωμένη εικόνα της, σε σχέση με την πρεμιέρα, η Εθνική πόλο Γυναικών δεν άντεξε κόντρα στην Ισπανία, από την οποία ηττήθηκε 10-8.

Το ματς ήταν ντέρμπι και ισορροπημένο (7-7), περίπου στα 2:30'' πριν το τέλος του τρίτου οκτάλεπτου. Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου «μπλόκαραν» επιθετικά και δεν ήταν σε θέση να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω.

Στο 0/2 και χωρίς βαθμό η Ελλάδα στον Β' όμιλο, ενώ από την άλλη η Ισπανία είναι στους 9 βαθμούς, έχοντας κάνει το 3/3.

Το ματς
Με σερί εξαιρετικές άμυνες μπήκε η Ελλάδα στην αναμέτρηση και κατάφερε να ανοίξει το σκορ με την Ελευθεριάδου στα μισά του πρώτου οκτάλεπτου. Στη συνέχεια, η Ξενάκη έκανε το 0-2 για την Εθνική. Αλλά, στο τελευταίο δίλεπτο οι διεθνείς έκαναν λάθη και η Ισπανία απάντησε με δύο γκολ (το ένα με πέναλτι) για το 2-2 του πρώτου οκτάλεπτου.

Στην αρχή του δεύτερου οκτάλεπτου, η Ισπανία πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο ματς (3-2), με την Εθνική να απαντά σχεδόν αμέσως για την ισοφάριση (3-3). Ακολούθησαν γκολ και από τις δύο ομάδες, με τη Μυριοκεφαλιτάκη να διαμορφώνει το 5-5, στο τέλος του πρώτου μισού του αγώνα.

Με τη Β. Πλευρίτου η Ελλάδα ανέκτησε το προβάδισμα (5-6) στην αρχή του τρίτου οκτάλεπτου. Οι Κάμους και Φόρκα απάντησαν με δύο γρήγορα γκολ για την ανατροπή της Ισπανίας (7-6), με την Μ. Πλευρίτου να ισοφαρίζει (7-7), στα 2:23’’ πριν το τέλος του τρίτου οκτάλεπτου. Όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς τα άστοχα σουτ και τα δύο γκολ των Ισπανίδων διαμόρφωσαν το 9-7 της τρίτης περιόδου.

Η Ελλάδα συνέχισε την αστοχία στην επίθεση και στο τέταρτο οκτάλεπτο, με την Ισπανία να βρίσκει ακόμη ένα γκολ για το +3 (10-7), στα 4:55’’ πριν το τέλος. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, δεν άλλαξε κάτι δραματικά εκτός από ένα γκολ της Β. Πλευρίτου, με το οποίο διαμορφώθηκε το 10-8 της αναμέτρησης.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-3, 4-2, 1-1



Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-3, 4-2, 1-1

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Ελευθεριάδου (π.π.), 0-2 Ξενάκη (φουνταριστός), 1-2 Φόρκα (περιφέρεια), 2-2 Φόρκα (πέναλτι), 3-2 Λέιτον (φουνταριστός), 3-3 Ελευθεριάδου (πέναλτι), 4-3 Ορτίθ (περιφέρεια), 4-4 Χυδηριώτη (περιφέρεια), 5-4 Ορτίθ (περιφέρεια), 5-5 Μυριοκεφαλιτάκη (π.π.), 5-6 Β. Πλευρίτου (περιφέρεια), 6-6 Κάμους (περιφέρεια), 7-6 Φόρκα (π.π.), 7-7 Μαργ. Πλευρίτου (περιφέρεια), 8-7 Φόρκα (περιφέρεια), 9-7 Ρουίθ (π.π.), 10-7 Ρουίθ (π.π.), 10-8 Β. Πλευρίτου (π.π.)

Η Εθνική είχε 3/12 με παίκτρια παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 3 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.
Η Ισπανία είχε 3/10 με παίκτρια παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 5 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν η Μαργαρίτα Πλευρίτου (1΄34΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου), η Κάμους (7΄43΄΄ πριν το τέλος του αγώνα), η Εσπάρ (3΄04΄΄ πριν τη λήξη του ματς) και η Χυδηριώτη (55΄΄ πριν το τέλος του αγώνα).

Διαιτητές: Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία), Μίσκοβιτς (Μαυροβούνιο)

Οι συνθέσεις:

ΙΣΠΑΝΙΑ (Μιγκέλ Οκα): Εστερ, Πιράλκοβα, Εσπάρ, Ορτίθ 2, Πέρεθ, Κρέσπι, Ρουίθ 2, Πένια, Φόρκα 4, Κάμους 1, Γκαρσία, Λέιτον 1, Τερέ

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 2, Μαργ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου, Β. Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x