Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Γλίτωσε το… χαρακίρι με την Ιαπωνία η Γαλλία!

Ένα μεγάλο τρίποντο και φάουλ του Στράζελ λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας πήγε στην παράταση το ματς με την Ιαπωνία, όπου εκεί η Γαλλία επικράτησε 94-90, για το 2/2 στον όμιλο.

Σώθηκε από της Ιαπωνίας τα… δόντια η Γαλλία!

Με ήρωα τον Μάθιου Στράζελ στο τέλος της κανονικής διάρκειας, οι «τρικολόρ» έκαμψαν την αντίσταση των Ασιατών, επικρατώντας 94-90 στην παράταση, για το 2/2 στον δεύτερο όμιλο.

Ο γκαρντ της Μονακό σημείωσε ένα τρομερό τρίποντο και φάουλ στα 10,2’’, με το οποίο διαμορφώθηκε το 84-84, καθώς οι Ιάπωνες αστόχησαν στην τελευταία επίθεση. Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι παίκτες του Βενσάν Κολέ μπήκαν με σερί 8-0 και διατήρησαν το προβάδισμά τους μέχρι τη λήξη, παρά την αντίσταση των αντιπάλων τους.

Κορυφαίος για τους Γάλλους, ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο ήρωας Στράζελ ήταν εξίσου εξαιρετικός με 17π.

Από την άλλη, οι Ιάπωνες υποχώρησαν στο 0-2 και μάλιστα έπαιζαν από το 32’ δίχως το μεγάλο τους αστέρι, Ρούι Χατσιμούρα, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερο αντιαθλητικό φάουλ. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Ιάπωνας ΝΒΑer είχε 24 πόντους.

Πρώτος σκόρερ για τους Ασιάτες ήταν ο Γιούκι Καβαμούρα με 29 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Ωστόσο, ο διεθνής γκαρντ ήταν και ο… μοιραίος για την ομάδα του, καθώς εκείνος έκανε το καθοριστικό φάουλ στο τρίποντο του Στράζελ, ενώ ο ίδιος αστόχησε σε τρίποντο στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας του ματς.

Τα δεκάλεπτα: 25-32, 44-49, 64-69, 84-84 κ.α., 90-94 παρ.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x