Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Η νεότερη Αμερικανίδα αθλήτρια στο Ρίο

Η νεότερη αθλήτρια που θα βρίσκεται στην αποστολή των Η.Π.Α. για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ακούει στο όνομα ΣίντνεΪ ΜακΛάφλιν.

Η 16χρονη Σίντνεϊ ΜακΛάφλιν είναι η νεότερη αθλήτρια που έχει υπάρξει στην αποστολή των Η.Π.Α., σε Ολυμπιακούς Αγώνες, από το 1972. Τότε, η Σίντι Ζίλμπερτ ήταν αυτή που ήταν μικρότερη ηλικιακά, καθώς ήταν 15 ετών και 75 ημερών.

H Αμερικανίδα, που θα κλείσει τα 17 κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης στο Ρίο (07/08), είναι αθλήτρια στίβου, στα 400μ. μετ' εμποδίων και πριν λίγες μέρες έκανε ρεκόρ με χρόνο 54.15, τερματίζοντας τρίτη. Η αντίπαλός της, Κάρι Κάρτερ, που τερμάτισε τέταρτη, είπε για εκείνη : «Είναι ένα «τέρας». Φροντίζει τον εαυτό της σαν επαγγελματίας. Ξέρω πως θα εκπροσωπήσει τις Η.Π.Α. αξιοπρεπώς».

Ωστόσο, η ίδια η Σίντνεϊ δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τι έχει καταφέρει: «Μερικές φορές ξεκινάω ότι είμαι 16. Δεν υπάρχουν πολλές προσδοκίες. Ξέρετε, δεν πληρώνομαι γι' αυτό. Το κάνω για διασκέδαση. Βέβαια, είναι απίστευτο όλο αυτό. Ήταν ένας μεγάλος χρόνος και υπήρχε πολύ άγχος στα δοκιμαστικά. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν στο πίσω μέρος του μυαλού μου, αλλά δεν πίστευα ποτέ ότι θα συμβεί», είπε η αθλήρια, η οποία όταν ξεκίνησε την προετοιμασία ήρθε αντιμέτωπη με τραυματισμούς και κρίσεις πανικού.

Ο προπονητής της, Μάικ ΜακΚέιμπ ανέφερε: «Είναι εξαιρετικά συνεπής. Δεν υπάρχουν κακές μέρες με τη Σίντνεϊ. Το τρέξιμο δεν είναι η ζωή της. Το τρέξιμο τη διάλεξε. Απλά τυχαίνει να είναι πολύ καλή σ' αυτό».

inner

Επιμέλεια: Κάτια Πετροπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x