Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Η δεύτερη πιο «φτωχή» Dream Team σε Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η πορεία της Εθνικής ΗΠΑ έως τώρα καθώς στα περισσότερα ματς τα έχει βρει σκούρα. Αυτό αποτυπώνεται και στους αριθμούς με την Dream Team να μην πείθει…

Από την στιγμή που οι σταρ του ΝΒΑ απέκτησαν το δικαίωμα να αγωνίζονται με την Εθνική ΗΠΑ (το 1992 στην Βαρκελώνη) ήταν κατανοητό πως η ψαλίδα θα ανοίξει επικίνδυνα. Στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η Dream Team μόνο άτρωτη δε παρουσιάζεται καθώς σε τρία ματς (Αυστραλία, Σερβία, Γαλλία) λίγο έλειψε να «στραβώσουν» τα παιχνίδια.

Οι ισχνές διαφορές με τις οποίες έχει επικρατήσει στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, την κατατάσουν ως την δεύτερη «φτωχή» εθνική ΗΠΑ που έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από αυτή της Αθήνας το 2004, όσον αφορά την φάση των ομίλων.
Το 1992 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης η Dream Team στους ομίλους μέτρησε 5 νίκες σε ισάριθμα ματς και μέσο όρο διαφοράς πόντων 45,8 που αποτελεί μέχρι σήμερα την κορυφαία επίδοση.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1996 στην Ατλάντα η εθνική ΗΠΑ συνέχισε σε υψηλά στάνταρ, έχοντας ξανά πέντε νίκες στον όμιλο και μέσο όρο διαφοράς στα νικηφόρα παιχνίδια 35,4 πόντους, που αποτελεί την τρίτη καλύτερη επίδοση.

Οι επιδόσεις της δεν άλλαξαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2000 στο Σίδνεϊ καθώς συνέχισε με το απόλυτο των νικών σε πέντε παιχνίδια και μέσο όρο 29,2 πόντους που αποτελεί την τέταρτη καλύτερη επίδοση.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική καθώς η Εθνική ΗΠΑ σε πέντε παιχνίδια είχε δύο ήττες από Πουέρτο Ρίκο και Λιθουανία. Στα υπόλοιπα τρία νικηφόρα παιχνίδια είχε μέσο όρο διαφοράς 12 πόντους.

Πολύ καλή επίδοση είχε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2008 στο Πεκίνο καθώς είχε κατά μέσο όρο 32,2 πόντους και πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις στους ομίλους.

Το 2012 στο Λονδίνο σημείωσε την δεύτερη καλύτερη της επίδοση με 38,2 πόντους σε πέντε νίκες της.

Στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο η Εθνική ΗΠΑ τα έχει βρει …μπαστούνια καθώς εναντίον της Γαλλίας και Σερβίας νίκησε με τρεις πόντους ενώ με την Αυστραλία νίκησε με δέκα πόντους. Σε αυτά τα παιχνίδια η εξέλιξη τους ήταν αρκετά αμφίρροπο, κάτι που σημαίνει ότι η Dream Team δεν είναι τόσο άτρωτη όσο εμφανιζόταν. Ο μέσος όρος διαφοράς στα νικηφόρα παιχνίδια είναι 23,4 πόντους και αποτελεί την δεύτερη πιο ισχνή διαφορά στην παρουσία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Eπιμέλεια: Δημήτρης Μαχαίρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x