Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Γουεμπανιάμα: «Θυμόμασταν πώς γελούσε η Γερμανία αφού μας κέρδισε»

Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα δήλωσε πως η ήττα από τη Γερμανία στους ομίλους του Ολυμπιακού τουρνουά έδωσε κίνητρο στους «τρικολόρ» να πάρουν... εκδίκηση στα ημιτελικά.

Η Γαλλία με άμυνα για σεμινάριο απέκλεισε τη Γερμανία (73-69), εξασφάλισε μετάλλιο στο Ολυμπιακό τουρνουά και θα παίξει τελικό με ΗΠΑ ή Σερβία στο «σπίτι» της.

Μετά την αναμέτρηση, ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα τόνισε πως η ήττα από τους Γερμανούς στη φάση των ομίλων έδωσε μεγάλο κίνητρο για εκδίκηση στους «τρικολόρ», ενώ στάθηκε στη συγκίνησή του μετά το φινάλε της αναμέτρησης και την αντίδρασή του να ξεσπάσει σε κλάματα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την ενέργεια της ομάδας: «Νομίζω η εθνική ομάδα, αυτή η φανέλα, μας δίνει διαφορετική ενέργεια που δεν μπορούμε να βρούμε πουθενά. Μπορεί να δει κάποιος πόσο έντονα παίξαμε στα δύο τελευταία παιχνίδια, είναι κάτι που όλοι νιώθουμε. Σαν αληθινή ομάδα, αγαπάμε τη φανέλα, αγαπάμε τη χώρα, οπότε κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Για το ματς στη φάση των ομίλων: «Μεταξύ μας, οι παίκτες, θυμόμασταν πώς γελούσε η Γερμανία αφού μας κέρδισε στο τελευταίο παιχνίδι. Πόσο εύκολο έμοιαζε για αυτούς. Είμαι σίγουρος πως αυτή η ήττα μας βοήθησε σήμερα. Φυσικά, υπήρξαν αρκετές οδηγίες για την τακτική από τους προπονητές. Τρομερό σκάουτινγκ το πρωί, χθες, από το προπονητικό επιτελείο».

Για τις αλλαγές της Γαλλίας στον τρόπο παιχνιδιού: «Καταλάβαμε τι θέλαμε καλύτερα, χρησιμοποιήσαμε τα όπλα μας και δεν κάναμε τα λάθη που ήθελαν να κάνουμε οι αντίπαλοί μας. Αυτό είναι φυσιολογικό, ως ομάδα, να ωριμάσεις μέσα σε ένα τουρνουά όπως αυτό».

Για το κοινό: «Ήταν τρομερή στιγμή με τους οπαδούς. Ήταν δύσκολο για εμένα να μην κλάψω. Οπότε τους ευχαριστώ που είναι αυτοί που είναι και που το ευχαριστιούνται τόσο πολύ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x