Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Γιουσέιν Μπολτ: «Δεν αγαπούσα τον στίβο»

Ο Γιουσέιν Μπολτ ρίχνεται στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο με στόχο να γράψει ιστορία. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γαλλική εφημερίδα «L' Equipe» έκανε μια απίστευτη δήλώση .

Μεγάλος στόχος του Γιουσέιν Μπολτ είναι να κατακτήσει τα τρία χρυσά μετάλλια στα 100μ, τα 200μ και τα 4x100 στους Ολυμπαικούς Αγώνες του Ρίο και σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γαλλική εφημερίδα «L' Equipe», μίλησε για το ξεκίνημα του με τον κλασσικό αθλητισμό, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και προχώρησε σε μια απίστευτη δήλωση.

Για το ξεκίνημα του στον κλασσικό αθλητισμό: « Δεν αγαπούσα τον στίβο. Θεωρούσα εαυτόν έναν παίκτη του κρίκετ. Χρειάσθηκε να φθάσω στα 14-15 χρόνια μου και να αρχίσω να κατακτώ τίτλους για να δω τον στίβο με μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ακόμη και στην διοργάνωση του Σίδνεϊ (σ.σ. 2000) δεν θυμάμαι κάτι ιδιαίτερα. Αμυδρά μόνον, την Ντιον Χέμινγκς (σ.σ. Η Τζαμαϊκανή πρωταθλήτρια κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 400μ εμπόδια και στην σκυταλοδρομία 4χ400μ) ».

Για τις αναμνήσεις του από την κορυφαία διοργάνωση του αθλητισμού που έχει δεί: « Ο Μάικλ Τζόνσον, στην Ατλάντα το 1996. Το παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσε στα 200 μέτρα και φυσικά την καταπληκτική ατμόσφαιρα. Εκείνη την εποχή στην Τζαμάϊκα, δεν μπορούσαμε να δούμε τους Αγώνες σε απ΄ευθείας μετάδοση. Ο κόσμος είχε εμμονή με το ποδόσφαιρο και το κρίκετ. Και στον κλασσικό αθλητισμό, δεν ήμασταν κυρίαρχοι, όπως σήμερα. Οπότε, παρακολουθούσαμε στιγμιότυπα σε μαγνητοσκόπηση. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήμουν ενθουσιασμένος με τον στίβο »

Ενώ για την πρώτη του εμπειρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 τόνισε : « Είναι πραγματικά αστείο, αν σκεφθώ ότι δεν μου άρεσε ο κλασσικός αθλητισμός. Είχα καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ νέων στα 200 μέτρα με επίδοση 19:93, αλλά τραυματίσθηκα στον μηρό και δεν ήμουν σε καλή κατάσταση στην Αθήνα ».

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαχαίρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x