Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

«Καθάρισε» τον Καναδά κι έκλεισε ραντεβού με τη Γερμανία η Γαλλία

Έχοντας το σταθερό προβάδισμα κι ηγέτη τον Εβάν Φουρνιέ, η Γαλλία νίκησε τον Καναδά 82-73 στον τρίτο προημιτελικό του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ ανδρών και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Στα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ ανδρών προκρίθηκε η Γαλλία. Οι «οικοδεσπότες» νίκησαν τον πανίσχυρο Καναδά 82-73 στον τρίτο προημιτελικό της διοργάνωσης και πήραν το «εισιτήριο» για την τετράδα, όπου την Πέμπτη θα αντιμετωπίσουν στον πρώτο ημιτελικό την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γερμανία, για την πρόκριση στον σαββατιάτικο τελικό.

Οι «τρικολόρ» έφτασαν στο +16 στην ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, όμως στο δεύτερο δέχτηκαν επιμέρους σκορ και πιέστηκαν από τους τετραθλητές κόσμου, αλλά άντεξαν κι έφτασαν στην πρόκριση.

Κορυφαίοι για τους "οικοδεσπότες" ο Γιαμπουσέλε με 22, Κορντινιέ με 20 Φουρνιέ με 13 πόντους στην τελευταία περίοδο.

Για τους Καναδούς, ο Γκίλτζους-Αλεξάντερ είχε 27 κι ο Μπάρετ 16 πόντους.

Η Γαλλία προηγήθηκε με 19- 5 κι ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο στο 23-10. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Γιαμπουσέλε έφερε το +15, όμως ο Γκίλτζους-Αλεξάντερ μείωσε στο -9, αλά ο Γιαμπουσέλε έφερε το +6 στην ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο, οι παίκτες του Βενσάν Κολέ έφτασαν στο +19 με τον Κορντινιέ. Ο Καναδάς έκανε επιμέρους σκορ 10-2 και μείωσε στο -11 και στο -8 με τον Γκίλτζους-Αλεξάντερ, για να ολοκληρωθεί το τριαντάλεπτο στο 51-40.

Το 5-0 σερί του Καναδά με τον Μπάρετ στην έναρξη της τέταρτης περιόδου έφερε το -6. Η Γαλλία απάντησε με 4-0 σερί για το 55-45, αλλά ο Καναδάς μείωσε ξανά στο -5. Ο Φουρνιέ με δύο τρίποντα έφερε το +10, ο Καναδάς μείωσε στο -5, αλλά η ευστοχία των Γάλλων από τη γραμμή του φάουλ τους έδωσε τελικά την πρόκριση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x