Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Ίδρωσαν αλλά λύγισαν την οικοδέσποινα με... υπογραφή Κάρι και έκαναν δικό τους το χρυσό οι ΗΠΑ!

Η Γαλλία πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της και ήταν ανταγωνιστική, αλλά οι ΗΠΑ βρήκαν τις λύσεις με πρωταγωνιστή Στεφ Κάρι στην «τελική ευθεία», νικώντας με 98-87 και κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο!

Επιβλήθηκαν της αξιόμαχης Γαλλίας στον μεγάλο τελικό και έκαναν δικό τους το χρυσό μετάλλιο στο τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισίου οι ΗΠΑ!

Οι οικοδεσπότες πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις, βάζοντας δύσκολα στους αντιπάλους τους καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά οι Αμερικανοί είχαν τον έλεγχο και τελικά κατάφεραν να πανηγυρίσουν τη νίκη με 98-87, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για πέμπτη σερί φορά (2008, 2012, 2016, 2021 και 2024)!

Απίθανο σόου στην «τελική ευθεία» του αγώνα από τον απίθανο Στεφ Κάρι, ο οποίος με τέσσερα μεγάλα τρίποντα «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του, ενώ ολοκλήρωσε το ματς με 24 πόντους και 8/12 τρίποντα. 15 πόντους είχε ο Κέβιν Ντουράντ, ενώ ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έκανε double-double με 14 πόντους και 10 ασίστ, ενώ μοίρασε και 6 ασίστ.

Από την άλλη, για τους Γάλλους ξεχώρισε ο Γουεμπανιάμα με 26 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Γιαμπουσέλι, με 20 πόντους! 12 οι πόντοι για τον Ντε Κολό, ενώ ο σέντερ του Παναθηναϊκού, Ματίας Λεσόρ, είχε 5 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 10:35 συμμετοχής.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα, η Σερβία πανηγύρισε τη νίκη με 93-83 κόντρα στη Γερμανία, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Το ματς


Η σπουδαία αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δίνουν τρομερά γρήγορο ρυθμό στα πρώτα λεπτά και με τον Γουεμπανιάμα να πρωταγωνιστεί στην επίθεση των Γάλλων, οι οποίοι προηγήθηκαν με 7-5. Με τους Κάρι και ΛεΜπρόν να κινούν τα νήματα και τους γηπεδούχους να κάνουν μερικά μαζεμένα λάθη, οι Αμερικανοί πέρασαν μπροστά με 14-11 και 17-13, ενώ ο Έντουαρντς ήρθε από τον πάγκο και με δύο συνεχόμενα εύστοχα τρίποντά του, έβαλε τις ΗΠΑ για πρώτη φορά στο +5 (20-15), με τη λήξη της πρώτης περιόδου.



Ο Ντέβις έβαλε το πρώτο του καλάθι στην βραδιά με το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, «γράφοντας» το 15-22, ο Γουεμπανιάμα έφτασε τους 9 προσωπικούς πόντους μειώνοντας σε 17-22 για τους Γάλλους, ενώ με συνεχόμενα τρίποντα από Γιαμπουσέλι και Στραζέλ, οι «τρικολόρ» πλησίασαν ξανά σε «απόσταση αναπνοής» (23-24), πριν περάσουν και μπροστά, με κάρφωμα του Κουλιμπαλί. Οι ΗΠΑ απάντησαν με σερί 8-2 και με τον Κάρι να σκοράρει το πρώτο του τρίποντο για το 27-32, ο Ντουράντ έβαλε για πρώτη φορά την ομάδα του στο +7 (33-40), αλλά ο Γιαμπουσελί μείωσε σε 36-40 μετά από ένα απίστευτο poster κάρφωμά του στον ΛεΜπρόν, από τον οποίο πήρε και το φάουλ! Ωστόσο, η ομάδα του Στιβ Κερ έκλεισε… φορτσάτη το πρώτο ημίχρονο, με Κάρι, Μπούκερ και Χόλιντεϊ να σκοράρουν συνεχόμενα καλάθια για το 39-49, πριν ο Γιαμπουσέλι μειώσει σε 41-49, με buzzer-beater ανάποδο λέι απ με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.



Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τις ΗΠΑ να ξεφεύγουν για πρώτη φορά στο +13 (43-56) χάρη σε εύστοχο τρίποντο του Κάρι, ενώ παρά τις προσπάθειες του Γιαμπουσέλι, ο οποίος έφτασε τους 19 προσωπικούς πόντους, ο σταρ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς σκόραρε ξανά από μακριά, βάζοντας την ομάδα του μπροστά με +14 (47-61). Ο Γουεμπανιάμα σκόραρε 5 συνεχόμενους πόντους, φτάνοντας τους 20 και μειώνοντας σε 56-65 με τρίποντο-ανάσα για τους Γάλλους, ενώ ο Φουρνιέ με νέο τρίποντο έκανε το 59-65, με τον ΛεΜπρον να απαντάει με τον ίδιο τρόπο για το 59-68. Ωστόσο, οι Γάλλοι συνέχισαν να παραμένουν ζωντανοί, με τον Φουρνιέ να βάζει ένα ακόμα μεγάλο τρίποντο, πριν ο Ντε Κολό μειώσει σε 66-72, με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.



Οι ΗΠΑ διατήρησαν το... προβάδισμα ασφαλείας τους και στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, όμως οι Γάλλοι βρήκαν τρόπο να ξαναεπιστρέψουν, με τους Ντε Κολό και Γουεμπανιάμα να μειώνουν σε 79-28 με 3 λεπτά να απομένουν για το φινάλε, όμως σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο τεράστιος Στεφ Καρί, ο οποίος το... πήρε πάνω του και με τέσσερα συνεχόμενα τρίποντά του εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο για την ομάδα του!



Τα δεκάλεπτα: 15-20, 41-49, 66-72, 87-98

Το Live του τελικού από το sport-fm.gr

Τα στατιστικά του αγώνα



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x