Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Αποκλεισμός στο πινγκ-πονγκ για την 61χρονη Νι Χιαλιάν

Ολοκλήρωσε την έκτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες η 61χρονη Νι Χιαλιάν.

Κερδίζοντας το χειροκρότημα παρά την ήττα της, η 61χρονη Νι Χιαλιάν ολοκλήρωσε την έκτη της παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια με την Κίνα που τώρα εκπροσωπεί το Λουξεμβούργο ηττήθηκε από την Κινέζα Σουν Γινγκσά, κορυφαία στον κόσμο, την οποία η 61χρονη βοήθησε να προπονηθεί αυτή την εβδομάδα για να προετοιμαστεί για τους αντιπάλους της στο μικτό διπλό.

Η Νι, παγκόσμια πρωταθλήτρια το 1983, είναι η γηραιότερη ανάμεσα στου αθλητές που αγωνίζεται στο πινγκ-πονγκ στους Αγώνες του Παρισιού. Μετακόμισε στο Λουξεμβούργο στα τέλη της δεκαετίας του 1980 αφού κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα για την Κίνα. Η Νι έχασε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 επειδή δεν ήθελε να εκπροσωπήσει κανέναν εκτός από την Κίνα, αν και άλλαξε γνώμη χρόνια αργότερα αφού συνειδητοποίησε ότι ο αθλητισμός δεν έχει να κάνει μόνο με την εθνικότητα.

Η Νι, μετά την ήττα της από την Σουν, κέρδισε ένα φιλί από τον σύζυγό της, ένα όρθιο χειροκρότημα στο κατάμεστο γήπεδο και ενθαρρυντικά λόγια από τον Ερρίκο, μέγα Δούκα του Λουξεμβούργου, και τη σύζυγό του, που είχαν έρθει για να την επευφημήσουν: «Με τέτοια αναγνώριση από αυτούς, τι άλλο θα μπορούσα να ζητήσω; Αυτό είναι αρκετό για να εκπληρώσω τη ζωή μου», είπε η Νι.

Για τη Σουν, την 23χρονη που κέρδισε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο την Τρίτη, παίζοντας κόντρα στη «Θεία Νι» ήταν έμπνευση: «Ποτέ δεν σκέφτηκα να κάνω μια καριέρα σαν τη θεία Νι», είπε. «Το να τη βλέπουμε να αγωνίζεται ακόμα στο γήπεδο είναι πραγματικά έμπνευση για εμάς τους νεότερους αθλητές. Μπορούμε πάντα να τη βλέπουμε ως πρότυπο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x