Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Απίθανη Μαγκμπέγκορ, χάρισε στην Αυστραλία το χάλκινο μετάλλιο στο μπάσκετ γυναικών

Η Αυστραλία νίκησε 85-81 το Βέλγιο στον μικρό τελικό του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ γυναικών, με την Έζι Μαγκμπέγκορ να «οργιάζει».

Για έκτη φορά στην ιστορία της αλλά πρώτη μετά το 2012 ανεβαίνει στο βάθρο του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ γυναικών η Αυστραλία. Μετά από έναν συναρπαστικό μικρό τελικό επικράτησε 85-81 του Βελγίου και πήρε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Έζι Μαγκμπέγκορ ήταν όλα τα λεφτά για τις νικήτριες, καθώς είχε 30 πόντους (12/16 δίποντα), 13 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 τάπες. Μάλιστα με 45 στην αξιολόγηση έκανε ολυμπιακό ρεκόρ! Η Τζούλι Βάνλο και η Έμα Μέσεμαν με 26 και 23 πόντους αντίστοιχα ξεχώρισαν για τις πρωταθλήτριες Ευρώπης που στη δεύτερη παρουσία τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες δεν μπόρεσαν να ανέβουν στο βάθρο.

Η Λόρεν Τζάκσον της Αυστραλίας, η οποία είναι πρώτη σκόρερ στην Ιστορία του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ των γυναικών, στο Παρίσι, μετείχε για 5η φορά στην καριέρα της σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Πλέον, μετρά 5 Ολυμπιακά μετάλλια, εκ των οποίων τα 3 ασημένια και τα 2 χάλκινα. Τέσσερα μετάλλια (χωρίς χρυσό) έχει κατακτήσει μία μόνο ακόμη μπασκετμπολίστρια, η οποία είναι επίσης από την Αυστραλία. Η Κρίστι Χάροουερ (2000-12). Η Λόρεν Τζάκσον είναι, λοιπόν από σήμερα (11/8) γίνει η μόνη μπασκετμπολιστρια με 5 Ολυμπιακά μετάλλια (χωρίς χρυσό).

Δεκάλεπτα: 20-19, 37-36, 60-61, 85-81

Δείτε εδώ την στατιστική

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x