Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Σαν σήμερα 28 χρόνια πριν ο Αλμέιδα έχασε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα!

Ο Ματίας Αλμέιδα και η εθνική Αργεντινής είχε βρεθεί στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του 1996, έχασε όμως από τη Νιγηρία και έφυγε από την Ατλάντα με το ασημένιο μετάλλιο.

Η πορεία και το όνομα του Ματίας Αλμέιδα έχει συνδεθεί με την εθνική Αργεντινής στα χρόνια που ακόμη αγωνιζόταν ως ποδοσφαιριστής και φυσικά ουδείς τότε γνώριζε ότι θα έμπαινε στο δρόμο της ΑΕΚ.

Ως μέλος της ανδρικής ομάδας της «Αλμπισελέστε» από το 1996 συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα 28 χρόνια πριν, αφού επιλέχθηκε στην αποστολή από τον Ντανιέλ Πασαρέλα. Παίκτης της αρχικής ενδεκάδας ο νυν προπονητής της Ένωσης έφτασε μαζί με τους Χαβιέρ Ζανέτι και Ντάνιελ Αγιάλα ως τον τελικό της διοργάνωσης.

Στην απόλυτη «μάχη» με τη Νιγηρία για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, οι Λατινοαμερικάνοι ηττήθηκαν με 3-2 με το νικητήριο τέρμα να έρχεται από τον Αμουνίκε στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Στην ομάδα της Αργεντινής ήταν και ο Ντιέγκο Σιμεόνε, ενώ σε αυτήν των Ολυμπιονικών ήταν οι Οκότσα, Κανού, Μπαμπανγκίντα, Ούτσε και Αμοκάτσι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x