Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

«Έγραψε» ιστορία ο Ρούμπιο

Ο μικρότερος σε ηλικία παίκτης (ομαδικού αθλήματος) που κατακτά μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες έγινε ο Ρίκι Ρούμπιο, μετά τον Βλάντιμιρ Τατσένκο, ο οποίος στους Αγώνες του Μόντραλ (1976) είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο με την ομάδα της Σοβιετικής Ενωσης, σε ηλικία 18 ετών. Να σημειωθεί ότι ο 17χρονος πλέι μέικερ της Μπανταλόνα έχει επιφορτιστεί εξ' ολοκλήρου το βάρος της οργάνωσης του παιχνιδιού των «φούριας ρόχας», μετά τον τραυματισμό του Καλντερόν.

Ο μικρότερος σε ηλικία παίκτης (ομαδικού αθλήματος) που κατακτά μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες έγινε ο Ρίκι Ρούμπιο, μετά τον Βλάντιμιρ Τατσένκο, ο οποίος στους Αγώνες του Μόντραλ (1976) είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο με την ομάδα της Σοβιετικής Ενωσης, σε ηλικία 18 ετών. Να σημειωθεί ότι ο 17χρονος πλέι μέικερ της Μπανταλόνα έχει επιφορτιστεί εξ' ολοκλήρου το βάρος της οργάνωσης του παιχνιδιού των «φούριας ρόχας», μετά τον τραυματισμό του Καλντερόν. Μέχρι τον τελικό, ο νεαρός Ισπανός, που στις 21/10 θα γίνει 18, είχε 4.6 πόντους, τρεις ασίστ και 3.7 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Ο Ρούμπιο ήταν πολύ χαρούμενος για τη συμμετοχή του στον τελικό του Ολυμπαικού Τουρνουά μπάσκετ: «Δεν γνωρίζω αν θα έχω ξανά την ευκαιρία να αγωνιστώ σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι ένα όνειρο για εμένα και φανταστείτε ότι πριν από τέσσερις μήνες, δεν ήξεραν καν αν θα βρίσκομαι στη 12άδα της ομάδας μου. Είναι μία σπουδαία εμπειρία και λίγοι παίκτες έχουν αυτή την ευκαιρία να τη ζήσουν. Δεν έχει σημασία, όμως, αν είσαι 17 ή 28 ετών. Πρέπει να αντιμετωπίσεις το παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x