Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

«Χάλκινη» κι άνευ Τζινόμπιλι η Αργεντινή

Τι κι αν αγωνίστηκε χωρίς τον Μανού Τζινόμπιλι; Η Αργεντινή έδειξε χαρακτήρα και νικώντας με 87-75 τη Λιθουανία στο μικρό τελικό του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ ανδρών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, που είναι το δεύτερο στην ιστορία της στη διοργάνωση μετά το χρυσό της Αθήνας το 2004. Οι «γκαούτσος» δίχως τη βοήθεια του λαβωμένου άσου των Σαν Αντόνιο Σπερς συσπειρώθηκαν και είχαν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα. Από τα μέσα της δεύτερης περιόδου άρχιζαν να αποκτούν μία διαφορά και έκλεισαν το ημίχρονο με 46-34. Στα τέλη της τρίτης περιόδου η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της, 68-44 (+24), και το υπόλοιπο της αναμέτρησης εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία

Τι κι αν αγωνίστηκε χωρίς τον Μανού Τζινόμπιλι; Η Αργεντινή έδειξε χαρακτήρα και νικώντας με 87-75 τη Λιθουανία στο μικρό τελικό του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ ανδρών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, που είναι το δεύτερο στην ιστορία της στη διοργάνωση μετά το χρυσό της Αθήνας το 2004. Οι «γκαούτσος» δίχως τη βοήθεια του λαβωμένου άσου των Σαν Αντόνιο Σπερς συσπειρώθηκαν και είχαν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα. Από τα μέσα της δεύτερης περιόδου άρχιζαν να αποκτούν μία διαφορά και έκλεισαν το ημίχρονο με 46-34. Στα τέλη της τρίτης περιόδου η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της, 68-44 (+24), και το υπόλοιπο της αναμέτρησης εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία. Οι Λιθουανοί, που έμειναν για δεύτερη συνεχή διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων στην τέταρτη θέση και εκτός βάθρου, δεν κατάφερε να απειλήσει ποτέ τους αντιπάλους της. Κορυφαίος των νικητών ήταν οι Κάρλος Ντελφίνο και Λουίς Σκόλα με 20 και 16 πόντους αντίστοιχα, ενώ οι Ραμούνας Σισκάουσκας και Ριμάντας Καουκένας με 15 και 14 διασώθηκε από τους ηττημένους.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 13-22, 15-22, 26-19

Λιθουανία: Καουκένας 14, Σισκάουσκας 15, Γιασάιτις 5, Κλέιζα 5, Κ. Λαβρίνοβιτς 3, Λουκάουσκις 8, Γιασικεβίτσιους 9, Γιαβτόκας 7, Μασιούλις 6, Πετραβίτσιους 3, Ντ. Λαβρίνοβιτς, Πρεκεβίτσιους.

Αργεντινή: Ντελφίνο 20, Νοτσιόνι 14, Σκόλα 16, Λ.Μ. Γκουτιέρες 11, Ομπέρτο 9, Πριτζιόνι 6, Κιντέρος 11, Χ.Π. Γκουτιέρες, Κάμεριχς, Γκονζάλες, Πόρτα, Τζινόμπιλι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x